Suomen päävalmentaja avautuu puuhastelusta lumilautailun MM-kisoissa – huono sää ei selitä täysin menestyslajin peruuttamista: ”Mitään ei ole nähtävästi opittu”

Lumilautailun MM-kisojen järjestäjät Yhdysvalloissa eivät saa kiitosta maajoukkueen päävalmentajalta Antti Koskiselta.

Park Cityssä pystyttiin kisaamaan tiistaina paripujottelussa Kuva: EPA

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS peruutti lumilautailun MM-kisoissa Yhdysvaltojen Park Cityssä big air -kilpailut. Perusteluna oli tiedotteen mukaan se, että Park Cityn kisapaikalla on satanut runsaasti lunta.

Suomen päävalmentaja Antti Koskinen myöntää huonon kelin, mutta kritisoi myös kovasti järjestäjiä tilanteesta.

– Ensimmäisissä harjoituksissa hyppyri ei toiminut, se oli väärin rakennettu ja sitä yritettiin korjata. Kisapäivän aamuna ainoa syy siihen, ettei saatu ajoissa alkuun ei ollut yksin säässä, vaan hyppyri oli edelleen huono. Nokan muotoilussa oli isoja ongelmia ja paikalla oli jo keskustelua siitä, onko hyppyri vaarallinen, Koskinen sanoi Lumilautailuliiton tiedotteessa.

Koskisen mukaan FIS perusteli tiistai-iltana perumispäätöstä sillä, että tv:lle ja muulle logistiikalle ei löytynyt vara-aikaa muulta kisaohjelmasta.

– Ihan täysiä pistetä ei tästä voida antaa, sillä viimeksi Sierra Nevadassakin (edelliset MM-kisat vuonna 2017), oltiin lähellä tätä tilannetta, jossa aika ei riitä. Mitään siitä ei olla näytetty oppineen. Toivottavasti slopestylessä kaikki menee hyvin, Koskinen sanoo.

Big air on lukeutunut suomalaisten menestyslajeihin. Naisten puolella Enni Rukajärvi otti MM-hopeaa kaksi vuotta sitten. Roope Tonteri on puolestaan voittanut MM-kultaa vuosina 2013 ja 2015.

Tonterin ja Rukajärven lisäksi Kalle Järvilehdon, Rene Rinnekankaan ja Aleksi Nevakiven piti edustaa Suomea big airissa Park Cityssä.

Slopestylen karsinnat lasketaan lauantaina 9.2. ja finaali 10.2. sunnuntaina. Finaali tulee suorana Yle TV2:sta ja Yle Areenasta klo 19.55-22.05.

Lue lisää: