Reetta Hurske sadasosan päähän SE-ajasta vatsavaivoista huolimatta

Vatsavaivat eivät hidastaneet Reetta Hurskeen vauhtia Puolan Torunissa. Hän juoksi kovassa kansainvälisessä seurassa 60 metrin aidoissa toiseksi ennätyksellään 7,98. 

Kuva: AOP

Reetta Hurskeen aiempi ennätys oli 7,99. Sitä Hurske sivusi alkuerissä, jossa hän oli kilpailijajoukon nopein.

– Yllättävän tasaisia juoksuja molemmat, vaikka eivät olleet mitään megasuorituksia. Vatsa on ollut eilen ja tänään sekaisin. Ilmeisesti se ei tuossa 60 metrillä haittaa, mutta toivon mukaan nyt saisi syötyä kunnolla ja ladattua akkuja, Hurske totesi.

Hurskeelle kakkossijan tuonut aika jää vain sadasosan Nooralotta Nezirin Suomen ennätyksestä. Juoksun voitti Saksan Pamela Dutkiewicz ajalla 7,95.

– Finaalijuoksussa oli parempi loppusileä kuin alkuerässä, mutta aika normisuoritus. Missä pystyisi vielä parantamaan, sitä on vaikea sanoa, kun ei ole mihin verrata. Viime talven juoksut olivat niin eri maailmasta. Veikkaan, että jos saisi vielä lantiota pysymään paremmin ylhäällä ja asentoa pystymmässä, Hurske sanoi.

Neziri täydensi Torunissa hienon suomalaispäivän kolmannella sijalla ja kauden parhaallaan 8,03. Alkuerissä hän juoksi 8,06.

– Lähtö ei ollut paras mahdollinen, mutta loppusileällä sijoitus parani vielä pari sijaa. Aika parani 11 sadasosaa kauden avauksesta, joka oli minulle järkyttävä pettymys, koska treenien mukaan minun pitäisi olla ennätyskunnossa, Neziri kertaili tuntojaan.

Nezirin tulo Torunin venähti rajusti lentoihin tulleiden muutosten takia. Kokenut juoksija pystyi kuitenkin kaivamaan hyvän vauhdin, vaikka valmistautuminen ei mennyt alkuperäisen suunnitelman mukaan.

– Olen tyytyväinen siihen, että pystyin tsemppaamaan itseni väkisin oikeaan olotilaan ennen juoksua. Olen iloinen myös siitä Reetta juoksee noin lujaa. Minusta oli todella siistiä, että oltiin toinen ja kolmas Puolassa, eikä olisi ollut mahdotonta, että olisi oltu ykkönen ja kakkonen. Saatiin kovia päänahkoja, Neziri sanoi.

Suomalaisten taakse jäi Torunissa huippunimiä kuten neljänneksi ja viidenneksi ajoin 8,04 ja 8,05 sijoittuneet Yhdysvaltain Evonne Britton ja Valko-Venäjän Elvira Herman sekäkuudenneksi ajalla 8,06 jäänyt Saksan Cindy Roleder.