Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu

Tällä kertaa voitto oli jo lähellä! Leijonat taipui Venäjälle dramaattisessa ottelussa

Venäjä voitti Suomen pitkäksi venyneessä voittomaalikilpailussa jääkiekon Euro Hockey Tourilla torstaina.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Leijonat taipui Venäjälle – katso ottelun maalikooste
Leijonat taipui Venäjälle – katso ottelun maalikooste

Suomen ja Venäjän välisestä ottelusta kehkeytyi varsinainen jännitysnäytelmä torstaina. Venäjä voitti ottelun 3–2 voittomaalikilpailun jälkeen. Ratkaisevan rankkarin laukoi Dmitri Kagarlitski, joka onnistui voittomaalikilpailussa peräti kolme kertaa.

– Ero joukkueiden välillä oli tehokkuus rankkareissa. Ei siinä paljon muuta eroa tänään kentällä ollut, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen tiivisti ottelun.

Leijonat hävisi Venäjälle jo kolmatta kertaa tämän kauden EHT:llä. Tällä kertaa Suomi sai sentään maaleja Venäjän verkkoon toisin kuin kahdessa edellisessä kohtaamisessa.

Niko Ojamäki osui heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa. Ojamäki ohjasi Mikko Lehtosen siniviivakudin ohi Venäjän maalivahdin Ilja Konovalovin, kun ottelua oli pelattu 28 sekuntia. Maali oli Tappara-hyökkääjä Ojamäelle maajoukkueuran ensimmäinen.

Venäjä vastasi Leijonien salama-alkuun nopeasti. Ilja Mihejev tasoitti neljän peliminuutin jälkeen Denis Zernovin ja Sergei Šumakovin esityöstä. Osuma oli maalivahti Veini Vehviläisen Leijonat-uran ensimmäinen takaisku.

Ylivoimapelaaminen Leijonien suurin kehityskohde

Leijonilla oli toisessa erässä hyvä mahdollisuus johtomaaliin, kun Venäjä otti kolme rangaistusta. Suomen ylivoimapelaaminen ei vielä toiminut toivotulla tasolla.

– Syöttämisen laadussa oli eniten parannettavaa. Ylivoima ei toimi, jos kiekko ei liiku lavasta lapaan laadukkaasti. Välillä pitää pystyä syöttämään vähän vaikeampiakin syöttöjä. Tänään ne jäivät johonkin matkan varrelle, Jalonen sanoi.

– Se on aina haastavaa, kun tulee uusi joukkue ja uusia pelaajia. Yhden tai kahden harjoituksen aikana ei ole helppoa panna asioita kuntoon, vaikka olisi kuinka hyviä pelaajia.

Jalonen muistutti myös, että Venäjä pelasi hyvää alivoimaa. Hän oli tyytyväinen myös Suomen alivoimapelaamisen tasoon.

Avauserässä Leijonat tappoi kolme rangaistusta, mikä piti joukkueen pelissä mukana.

Lehtonen tasoitti yhdeksän sekuntia ennen loppua

Mihejev vei Venäjän johtoon päätöserän alkuminuuteilla. Leijonien puolustaja Jesse Virtanen menetti kiekon vaarallisesti puolustussiniviivalla, jonka jälkeen Mihejev ryntäsi maalintekoon.

Leijonien loppukiri näytti aluksi vaisulta, mutta lopulta joukkue sai kiekon toisen kerran ohi Konovalovin. Puolustaja Mikko Lehtonen laukoi kiekon siniviivalta verkkoon yhdeksän sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

– Näin, että maalin edessä oli paljon kavereita. Yleensä kun sinne toimittaa kiekkoa, hyviä asioita tapahtuu. Näin kliseisesti sanottuna, Lehtonen totesi.

Jatkoajalla Venäjä pääsi ylivoimalle, kun Suomella oli liikaa kenttäpelaajia jäällä. Kun Venäjä ei onnistunut ylivoimalla, ottelun ratkaisu siirtyi voittomaalikilpailuun.

Voittomaalikilpailu venyi peräti yhdeksänteen pariin asti. Venäjältä Kagarlitski onnistui maalinteossa kolme kertaa ja Mihejev kerran. Suomelta Oliwer Kaski teki kaksi maalia ja Juhani Tyrväinen yhden.

– Meillä on jälleen uusi joukkue kasassa ja paljon uusia pelaajia. Tekeminen on aina alussa hieman hakemista, ja meillä oli kova joukkue vastassa. Meillä oli paikat voittaa tämä ottelu. Pelasimme ihan hyvin, varakapteeni Lehtonen sanoi.

Suomen joukkue lentää perjantaina Tukholmaan, jossa se kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin.

Tshekki voitti torstaina Tukholmassa pelatussa ottelussa Ruotsin 5–2.

Viikonlopun ottelut nähdään suorina lähetyksinä TV1:ssä ja Areenassa (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Nyt on viileä kaveri! Leijonien debytantti viimeisteli kaksi häikäisevää rankkaria Venäjän verkkoon: "Se oli veskarin pilkkaamista"

Piinaavan pitkä nollaputki katkesi! Leijonat onnistui vihdoin tekemään maalin Venäjän verkkoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat