Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.
  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nyt on viileä kaveri! Leijonien debytantti viimeisteli kaksi häikäisevää rankkaria Venäjän verkkoon: "Se oli veskarin pilkkaamista"

Pelicansin Oliwer Kaski pelasi mainiosti uransa ensimmäisessä A-maaottelussa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Oliwer Kaski laukoi Venäjän verkkoon kaksi häikäisevää rankkaria
Oliwer Kaski laukoi Venäjän verkkoon kaksi häikäisevää rankkaria

Suomi hävisi torstaina Venäjälle, mutta ottelusta jäi Leijonille myös positiivisia kokemuksia. Alivoimapelaaminen toimi, joukkue nousi loppuhetkillä tasoihin ja onnistui kolme kertaa myös voittomaalikisassa.

Positiivisin asia taisi olla kuitenkin puolustaja Oliwer Kasken maajoukkuedebyytti. Kaski, 23, tuli ryminällä sisään heti ensimmäisessä vaihdossaan. Pelicans-puolustaja nousi rohkeasti maalipaikkaan, mutta laukaus jäi vähän vajaaksi. Tilanteesta seurasi Leijonien paine, jonka päätteeksi Niko Ojamäki ohjasi avausmaalin Venäjän verkkoon.

Kaski pelasi muutenkin mainion ottelun, joka huipentui voittomaalikilpailuun. Kaski viimeisteli kaksi kylmänviileää rankkaria ohi Venäjän maalivahdin Ilja Konovalovin. Onnistumiset voi katsoa tämän jutun pääkuvana olevalta videolta.

– Se oli enemmän veskarin pilkkaamista. Hän tuli hitaalla vauhdilla ja näpäytti kiekon alakulmaan pari kertaa. Ne olivat upeat yksilösuoritukset häneltä, Kasken pakkipari Mikko Lehtonen sanoi.

– Opa pelasi muutenkin hyvän pelin. Oli kiva pelata kimpassa.

Päävalmentaja Jukka Jalonen vaikuttui Kasken ensimmäisestä A-maaottelusta.

– Hän oli todella innokas ampumaan rankkareita. Mietin, että panenko hänet kolmatta kertaa ampumaan, mutta en laittanut siihen perään, kun Juhani Tyrväinen oli myös onnistunut. Olisin seuraavaksi pannut taas Kasken, Jalonen kertasi voittomaalikilpailun tapahtumia.

– Hän on kylmänviileä kaveri. Vastustajan maalivahdilla ei ollut mitään palaa niissä rankkareissa. On mukava tietää, että joukkueessa on tuollainen kaveri, joka pystyy tekemään maaleja tuollaisissa tilanteissa.

Venäjä voitti Suomen voittomaalikisan jälkeen 3–2 Euro Hockey Tourin ottelussa. Ruotsin EHT-turnaus jatkuu viikonloppuna Tukholmassa, jossa Suomi kohtaa Tshekin ja Ruotsin.

Lue myös:

Tällä kertaa voitto oli jo lähellä! Leijonat taipui Venäjälle dramaattisessa ottelussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat