Suora

  • Urheiluruutu

Matti Nykästä muisteltiin Hiihtomuseossa ja Salpausselän mäkimontussa – Katso parhaat palat mäkikotkan uralta

Hiihtomuseossa ihmiset saavat kirjoittaa kirjaan muistojaan yhdestä kaikkien aikojen parhaasta suomalaisurheilijasta.

urheilu
Matti Nykäsen muistelua Lahdessa
Matti Nykäsen muistelua Lahdessa

Edesmennyttä Matti Nykästä on muistettu Salpausselän kisoissa monin tavoin. Niin Lahden torille kuin urheilukeskukseenkin on rakennettu mäkilegendan kuvalla varustettu muistopaikka, johon oli perjantain aikana kertynyt jo paljon kynttilöitä ja kukkia.

Lahden Hiihtomuseossa on esillä Nykäsen kolme olympiakultaa Calgaryn kisoista 1988. Museokävijät saavat kirjoittaa muistojaan kirjaan, joka täytyttyään päätyy tutkijoiden käsiin.

Videolla kerrataan hienon uran kohokohdat, kuten olympia- ja MM-menestys sekä Elämänura-erikoispalkinnon saaminen vuoden 2013 Urheilugaalassa.

Lue myös:

Matti Nykäsen muistopaikoilla kävi tasainen ihmisvirta – herkistyneet katsojat muistelivat mäkilegendaa Salpausselällä: "Hän on ansainnut sata tai satatuhatta kynttilää"

Ilkka Herola muisteli kohtaamistaan Puijon mäessä Matti Nykäsen kanssa: "Viimeisen päälle asetti muut etusijalle"

Kommentti: Miksi ihmeessä Matti Nykäsen nimeä ei löydy suomalaisen urheilun kunniagalleriasta? Kansa rakasti mäkihyppysankaria ja antoi lopulta kaiken anteeksi

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat