Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Urheiluruutu

Kärpät kaatoi IFK:n täpötäydessä Helsingin jäähallissa – jälleen pisteitä tehnyt Jussi Jokinen kieltäytyi Leijona-paidasta

Oululaiset jahtaavat Liigan uutta piste-ennätystä.

jääkiekko
Jussi Jokinen ottelussa HIFKiä vastaan Helsingissä 8.2.2019.
Tomi Hänninen

Jääkiekkoliigaa isolla marginaalilla johtava Kärpät löi puolivälieräpaikkaa tavoittelevan HIFK:n väkivahvasti 2–0. Helsinkiläisten kauden kolmas täpötäysi kotihalli, 8 200 katsojaa, sai todistaa, kuinka Jussi Jokisen avausmaalin alustanut täsmäpassi viitoitti vieraat pistesaalistukseen.

– Pitää pystyä parantamaan, että itse olisi enemmän uhka, 0+5 kolmessa ottelussa saldonnut Jokinen kiteytti.

Tähtihyökkääjä satsaa nyt täysillä kasvattajaseuraansa. Poikkeuksellisesti edes pesti Leijoniin ei sovi suunnitelmiin kevätkaudella.

– En ole käytettävissä. Juttelin asiasta Jeren (Lehtinen) kanssa pari viikkoa sitten, Jokinen paljasti ja viittasi myös edelleen Floridassa asuvaan perheeseensä.

Kärpät on aivan omassa luokassaan oman maalin varjelussa, sillä 48 ottelussa vastustaja on pystynyt viimeistelyyn vaivaiset 73 kertaa eli keskiarvolla 1,5 maalia ottelua kohden. Oululaiset ovat ennätysvauhdissa, sillä joukkueen pistekeskiarvo 48 pelatun ottelun jälkeen on 2,27. Runkosarjan kaikkien aikojen piste-ennätys 131 on juuri Kärppien nimissä kaudelta 2013–14 ottelukeskiarvolla 2,18.

– Kun ensimmäistä maalia ei tule, niin mitä pitemmälle menee, niin se menee tuskaisemmaksi, HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen harmitteli.

– Äijien sitoutuminen oli mahtavaa. Ja ainahan se tekee hyvää onnistua, kauden neljännen nollapelinsä torjunut Jussi Rynnäs totesi.

Lue myös:

Maalivahdin painajainen toteutui heti kättelyssä, mutta keltanokan puolen kentän hörppy ei koitunut kohtaloksi – katso liigakierroksen puhuttavin tilanne ja tulokset

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat