Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tshekki kaatoi Leijonat EHT-turnauksessa – ylivoimapeli yski jälleen: "Sitä saa, mitä ansaitsee"

Suomi hävisi myös toisen ottelunsa Ruotsin EHT-turnauksessa. Tshekki oli lauantain ottelussa vahvempi luvuin 3–1.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Tshekki kaatoi Leijonat EHT-turnauksessa
Tshekki kaatoi Leijonat EHT-turnauksessa

Leijonat sai kylmää kyytiä Ruotsin EHT-turnauksessa, kun Tshekki kaatoi Suomen 3–1.

Suomi oli selvästi vahvempi eritysesti ensimmäisen erän alkupuolikkaalla, mutta ei onnistunut viimeistelemään maalia pelin toisella minuutilla tulleesta ylivoimasta huolimatta.

Tshekki pääsi pikkuhiljaa paremmin peliin mukaan ja rikkoi kuparisen toisessa erässä. Tilanne lähti Suomen kiekonmenetyksestä keskialueella. Tshekkikaksikko Petr Holik ja Jiri Sekac pääsivät läpiajoon kahdella nollaa vastaan.

Ensimmäinen maali meni lopulta kaksikkoa kiinni ottaneen Ville Pokan mailan kautta Rasmus Tirrosen selän taakse. Hidastuksista oli lisäksi havaittavissa, että Sekac oli ehtinyt tilanteessa jo paitsioon.

Suomi pääsi muutama minuutti takaiskun jälkeen ylivoimalle, mutta maalinteko takkusi edelleen. Sen sijaan Tshekki pääsi laittamaan numerot jo 0–2:een alivoimalla. Oliwer Kaski kaatui viivassa, ja Zohornan veljekset pääsivät läpiajoon. Maalin teki Hynek Zohorna.

Edes Kovarin ulosajo ei auttanut

Tshekki meni päätöserän alussa jo 3–0-johtoon, kun Tomas Kundratek onnistui ylivoimalla.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Suomi pääsi kahden maalin päähän, kun Ville Leskinen löysi ylivoimalla syötöllään Pokan B-pisteiden välistä. Pokka laukoi kiekon maalin yläkulmaan.

Erän lopussa Suomi sai vielä mahdollisuuden käynnistää toden teolla kirinsä, kun Jan Kovar taklasi Anrei Hakulista poikittaisella mailalla 5+20 minuutin jäähyn arvoisesti ajassa 51.48.

Suomi ei kuitenkaan onnistunut pitkän ylivoimansa aikana.

– Ylivoimapeli ei ole vieläkään ihan sitä, mitä se vaatii. Meillä oli viisi minuuttia aikaa jauhaa ja päästä peliin paremmin mukaan. Sitä saa, mitä ansaitsee. Tällä hetkellä taso on tämä, ja yritämme kehittyä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Ylivoimalla pitäisi vetää enemmän. Sitä kautta tulisi ripareita ja paikkoja enemmän, Leijonien ylivoimassa pelaava puolustaja Oskari Laaksonen paalutti.

Leijonat haki kavennusta vielä ottelun lopussa ja otti Tirrosen maaliltaan pois reilut neljä minuuttia ennen loppusummeria. Tämäkään ei tuottanut tulosta.

Jalonen ja pelaajat kaipasivat pelin jälkeen parannusta syöttö- ja puolustuspelaamiseen ylivoiman lisäksi.

– Emme olleet parhaimmillamme. Se on pakko myöntää. Eka erä oli vielä ihan ok ja saimme vähän hyökkäyspeliämmekin rytmitettyä, mutta muuten hyökkääminen oli aika vaisua ja laadutonta. Ei löytynyt oikein yhteistä säveltä, Jalonen sanoi.

Hakulisen lisäksi Teemu Eronen otti osumaa ottelussa. Jalonen ei osannut sanoa vielä kummankaan pelikunnosta, mutta uskoi heidän pystyvän pelaamaan Ruotsia vastaan.

Tshekki onnistui nyt ensimmäistä kertaa tämän kauden EHT-turnauksissa ottamaan varsinaisella peliajalla voiton Suomesta. Leijonat otti 3–0-voiton marraskuussa Tshekistä. Joulukuussa Tshekki oli vahvempi voittomaalikilpailussa numeroin 4–3.

Suomi pelaa turnauksen viimeisen ottelunsa Ruotsia vastaan sunnuntaina kello 16.30 alkaen. Suomen kokoonpanossa on viimeisessä ottelussa uusi pelaaja, kun Ilveksen Eemeli Suomi liittyy joukkueen mukaan.

Lue myös:

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi liittyy Leijonien EHT-ryhmään – "Erittäin järkevä ratkaisu"

Kiekonmenetys kostautui Leijonille – Tshekki paineli johtoon tällä paitsiomaalilla

Leijonille vahvistus viikonlopuksi – Pelicans-hyökkääjä debytoi maajoukkueessa

Nyt on viileä kaveri! Leijonien debytantti viimeisteli kaksi häikäisevää rankkaria Venäjän verkkoon: "Se oli veskarin pilkkaamista"

SM-liigassa loistanut suomalaispuolustaja koulii saksalaisen suurseuran superlupausta kohti NHL:ää – kutsu Leijoniin yllätti: "Stereotypian Saksan liigasta voi heittää roskakoriin"

Ilmiömäistä kautta pelaava Vehviläinen tarraamassa MM-kisapaikkaan, kokenut Pesonen kelpaa yhä maajoukkueeseen – seuraa näitä Leijonia Ruotsin EHT-turnauksessa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat