Suora

  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Kaikki Suomen sprinttimiehet jäivät puolivälieriin – Vuorisen jatkopaikka oli todella lähellä

Anssi Pentsinen, Martti Jylhä, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen putosivat puolivälierissä Salpausselällä.

hiihto
Lauri Vuorinen
Lauri Vuorinen.Getty Images

Suomen miessprintterit kokivat saman kohtalon kuin naiset Salpausselän maailmancupin vapaan hiihtotavan sprintissä. Neljä karsinnasta jatkoon päässyttä suomalaista, Anssi Pentsinen, Martti Jylhä, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen, putosivat jatkosta puolivälierissä.

Avauserässä hiihtäneet Pentsinen ja Jylhä olivat erän viides ja kuudes. Karsinnassa kolmanneksi nopeinta vauhtia pitänyt Mäki jäi omassa erässään viimeiseksi.

– Kulutin turhaan voimaa keulassa ja jaksoin huonosti nousun tuossa lopussa, Mäki kertoi.

Vuorinen oli lähellä jatkopaikkaa. Kolmanneksi erässään hiihtänyt Vuorinen hävisi loppuvenytyksessä ranskalaiselle Richard Jouvelle vain viisi sadasosaa. Ranskalaiselta meni heti erän alussa sauva poikki, mutta hän taisteli silti jatkoon.

– Kaikki oli pelissä ja taktiikka oli lähes täydellinen. Se jäi miehestä kiinni, kiri ei ihan riittänyt, Vuorinen sanoi.

Lauantain sprintissä oli panosta suomalaismiehille. Kaksi paikkaa Seefeldin MM-kisoihin on jo jaettu Ristomatti Hakolalle ja Joni Mäelle, mutta kahdesta muusta paikasta taistelivat varsinkin Jylhä, Pentsinen ja Vuorinen. Kaikki putosivat nyt jatkosta samassa vaiheessa, mutta Vuorinen oli lähimpänä jatkopaikkaa ja Pentsinen oli Jylhän edellä samassa erässä.

Sprintin voittoon hiihti Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Toiseksi sijoittui italialainen Federico Pellgrino ja kolmanneksi norjalainen Finn Haagen Krogh.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomalaisnaisten urakka sprintissä päättyi puolivälieriin – "En ollut kuitenkaan heittopussi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat