Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Pikahälytyksellä Leijoniin kutsuttu Suomi odottaa itseltään yhä parempia otteita: "Vielä on vähän varaa kiristää ruuvia"

Tähän asti kaikki ottelunsa Ruotsin EHT-turnauksessa hävinnyt Suomi saa piristysruiskeen joukkueeseen, kun Ilves-kapteeni Eemeli Suomi liittyy kokoonpanoon. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen luonnehtii nuorukaista potentiaaliseksi huippupelaajaksi.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Eemeli Suomi, Leijonat
Eemeli Suomi teki debyyttinsä A-maajoukkueessa kaudella 2017–18.Jaakko Stenroos/AOP

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen täydensi joukkuetta Ruotsin EHT-turnauksen viimeiseen otteluun ja kutsui mukaan Ilves-hyökkääjä Eemeli Suomen.

Suomi pelasi vielä perjantaina KalPaa vastaan Kuopiossa ja saapui vasta lauantaina Tukholmaan. Vihiä pääsystä maajoukkueen mukaan Suomi oli saanut jo hyvissä ajoin tällä viikolla. Loppuviikosta hyökkääjä sai soiton Leijonista.

– On hienoa, että pääsen mukaan. Toivottavasti pääsen huomenna näyttämään osaamistani, Suomi kommentoi Yle Urheilulle Tukholmassa.

Suomi, 23, teki debyyttinsä A-maajoukkueessa viime keväänä. Hän pelasi yhteensä kahdeksassa maaottelussa, joissa syntyi tehot 1+1=2.

Jalonen kertoi, että Ilves-peluri olisi saanut kutsun maajoukkueeseen jo aiemmin tällä kaudella, ellei alkukauden loukkaantumista olisi tullut.

– Hän on pelannut erittäin hyvin. Suomi on Ilveksen kantavia voimia. Nuori, potentiaalinen huippupelaaja.

Suomi on tällä hetkellä Ilveksen kolmanneksi paras pistemies tehoilla 13+19=32. Hyökkääjän vauhti on ollut hurjaa erityisesti tämän vuoden puolella. Tammikuussa Suomi teki 12 ottelussa tehot 2+9=11. Neljässä viime pelissä hän on takonut taululle pisteet 3+3=6.

– Minulla on ollut nousujohteinen kausi. Olen kohta sillä tasolla, mitä itseltäni odotan. Vielä on vähän varaa kiristää ruuvia. Toivon, että pystyn vielä parantamaan ja että pääsemme Ilveksen kanssa pudotuspeleihin.

Entuudestaan Suomi ei tunne Leijonien EHT-ryhmästä montaa pelaajaa. Seurajoukkue Ilveksestä on Suomen lisäksi mukana yksi pelaaja, puolustaja Oskari Laaksonen.

– Suomi on hyvä pelaaja ja hieno mies. On kiva, että hän pääsi mukaan, Laaksonen arvioi joukkuekaveriaan.

– Hyvä, että täällä oli edes yksi Ipan mies jo entuudestaan, Suomi puolestaan heitti.

Lue myös:

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi liittyy Leijonien EHT-ryhmään – "Erittäin järkevä ratkaisu"

Tshekki kaatoi Leijonat EHT-turnauksessa – ylivoimapeli yski jälleen: "Sitä saa, mitä ansaitsee"

Kiekonmenetys kostautui Leijonille – Tshekki paineli johtoon tällä paitsiomaalilla

SM-liigassa loistanut suomalaispuolustaja koulii saksalaisen suurseuran superlupausta kohti NHL:ää – kutsu Leijoniin yllätti: "Stereotypian Saksan liigasta voi heittää roskakoriin"

Leijonat kärsii pelaajapulasta, kun liigaseurat taistelevat samaan aikaan pudotuspelipaikoista – Jalonen aikoo vielä täydentää joukkuetta, vaikka turnaus alkaa tänään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat