Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Kisakansa hiljeni Matti Nykäsen muistolle Salpausselällä – katso koskettava muistohetki

Matti Nykäsen muistolle järjestettiin Lahdessa hiljainen hetki miesten joukkuemäen yhteydessä. Katso koskettava muistohetki kuvaa klikkaamalla.

Matti Nykänen
Matti Nykästä muistettiin koskettavasti Salpausselällä
Matti Nykästä muistettiin koskettavasti Salpausselällä

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä menehtynyttä Matti Nykästä muistettiin koskettavalla tavalla Salpausselän kisoissa Lahdessa. Nykäsen muistolle pidettiin hiljainen hetki miesten joukkuemäen yhteydessä.

Muistohetken lisäksi suurmäen alastulorinteen lähelle ja Lahden torille on pystytetty Nykäsen kuvalla varustetut muistopaikat, jotka ovat täyttyneet kynttilöistä ja kukista.

Nykänen voitti Salpausselällä kahdeksan maailmancupin henkilökohtaista osakilpailua, mikä tekee hänestä kisojen menestyneimmän urheilijan.

Lue myös:

Maailman paras mäkihyppääjä oli piinkova urheilija, jonka sisällä oli surullinen ja yksinäinen mies – Matti Nykäsen kilpakumppanit tunsivat suomalaisen kaksi puolta

Japanin ikinuori mäkilegenda Noriaki Kasai tapasi Matti Nykäsen jo 30 vuotta sitten ja sai suomalaiselta lahjan, jota on säilyttänyt aarteenaan vuosikausien ajan

Olympiavoittaja toivoo, että Matti Nykäselle ei tehtäisi patsaita – esitti vaihtoehtoisen tavan kunnioittaa hyppääjäsankaria: "Matti perinnöllään tukisi mäkihyppyä"

Matti Nykäsen muistopaikoilla kävi tasainen ihmisvirta – herkistyneet katsojat muistelivat mäkilegendaa Salpausselällä: "Hän on ansainnut sata tai satatuhatta kynttilää"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat