Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Seefeldin MM-ladulle ryntää nuori lupaus, jota kannattaa seurata – Anita Korva on tuleva tähti, josta ei ole vielä hiottu kaikkia särmiä kohdilleen

Anita Korva debytoi MM-ladulla Seefeldin sprintissä. Korva on ollut tyytyväinen, että palaset ovat tällä kaudella loksahtaneet kohdilleen. Hän on tehnyt suuren vaikutuksen Yle Urheilun asiantuntijoihin Kalle Lassilaan ja Sami Jauhojärveen.

hiihto
Anita Korva.
Anita Korva.Markku Ulander / Lehtikuva

Julkaisemme uudelleen Salpausselän maailmancupin aikaan tehdyn jutun hiihtäjälupaus Anita Korvasta.

Anita Korva on hämmästyttänyt viime viikkoina kovilla, kylmäpäisillä hiihdoillaan. Sen lisäksi, että hän saavutti nuorten MM-hiihdoista kolme pronssia, nappasi hän ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten SM-mitalin, pronssin, Imatralla.

19-vuotias suomalaislupaus otti ensimmäiset maailmancupin pisteensä Salpausselällä, kun hän hiihti sprintin karsinnasta jatkoon ja oli 22:s.

Nuorten MM-kisojen jälkeinen höykytys ei ole Korvaa haitannut.

– Tietenkin onnitteluviestejä on tullut jonkin verran ja muutamat toimittajat ovat soitelleet, mutta ei sen ihmeellisempää ole ollut, Korva kertoi hymyillen Salpausselän sprinttikisan jälkeen.

Itse asiassa Korva uskoi, että hänellä oli Salpausselällä paremmat mahdollisuudet menestyä kuin esimerkiksi sitä edellisissä kisoissa, koska kaikki parhaat hiihtäjät eivät olleet paikalla.

– On sen verran hyvä kunto ollut. Karsinta minua aina jännittää, kun se ei ole minun vahvuuteni, mutta sain sellaisen tunteen, että vauhtini voi riittää näissä kisoissa. Hyvä maku jäi, hän kertoi.

Korva myönsikin, ettei hän olisi vielä alkutalvesta uskonut pääsevänsä näin koviin tuloksiin, sillä sairastelut siirsivät hänen kauden aloitustaan varsin myöhäiseksi.

– Sen takia onkin ollut aivan huikeaa, kun kaikki palaset sitten loksahtivat kohdilleen ja kunto nousi. Eikä se ollut vain sitä, että yksi kisa olisi ollut hyvä, vaan olen pystynyt hiihtämään viikonlopusta toiseen kovaa. Se on tuntunut tosi hyvältä.

Korva saa nyt näyttää osaamistaan vielä isommilla areenoilla, Seefeldin MM-kisoissa. Korva pitää edustuspaikkaa kunnia-asiana, etenkin kun hän pääsee kisaamaan aikuisten arvokisoihin jo näinkin nuorena.

– Siellä on kovempi taso, mutta olen saanut jo paljon kokemusta ja sieltä varmasti lisää. Toivon, että kuntoni jatkuu sinne asti ja pystyn tekemään omia, hyviä onnistumisia ja että kisoista jää hyvä mieli, Korva sanoi ja vakuutti, että hänelle käy kaikki kisoissa matkat ja hiihtotavat.

– Minulla on nyt tosi odottavainen olo tulevaisuuden suhteen. On sellainen olo, että minulla on mahdollisuuksia kehittyä kovaksi hiihtäjäksi.

Anita Korva (vas.) ja Katri Lylynperä.
Anita Korva (vas.) ja Katri Lylynperä.Markku Ulander / Lehtikuva

Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Lassila ja Sami Jauhojärvi eivät ole olleet yllättyneitä siitä, että Anita Korvan kunto on kestänyt kauden päätavoitteen eli nuorten MM-kisojen jälkeenkin näin kovana.

– On vain osoitus itseluottamuksesta, että uskaltaa lykätä kauden aloitusta, jos tuntee, ettei ole valmis, Lassila sanoi viitaten Korvan myöhäiseen kauden aloitukseen.

– Hän kilpailee itsensä eikä kilpailukalenterin ehdoilla. Ja koska hänen kilpailukautensa ei ole ollut kovinkaan pitkä, on ollut enemmän odotettua, että kunto kestää kuin se että se ei kestäisi.

Jauhojärvi on seurannut tyytyväisenä sitä, miten Korva on vaikeuksien ja sairastelujen jälkeen noussut siihen kuntoon, mitä häneltä on odotettukin.

– Kun on aloittanut kisakauden kaksi kuukautta myöhemmin kuin muu maajoukkue tai kansainväliset urheilijat, niin hän on ollut koko ajan nousukunnossa, eikä ole väsynyt reissaamisesta. Hän pääsee lähtemään MM-kisoihin pääkoppa tuoreena ja kropalta melko tuoreena.

Lassilan mielestä Korva on osoittanut viime aikoina hiihdoillaan, että hänellä on kapasiteettia hyviin tuloksiin. Onnistuneet suoritukset tuovat hänelle yhä parempaa itseluottamusta Seefeldiin.

– Hän on nuoresta iästään huolimatta erittäin vahva. Hänen tekemisestään huokuu vahva luottamus omaan tekemiseen.

Jauhojärvi on tyytyväinen siihen, että Korva on valittu MM-kisoihin, jotta tämä saa haistella arvokisojen tunnelmaa ja opetella huippu-urheilijana olemista. Jauhojärvi haluaisi seuraavaksi nähdä Korvan myös maailmancupia kiertämässä.

– Se on ihan oma maailmansa. Miten siellä harjoitellaan ja miten siellä valmistaudutaan kilpailuun. Se on ihan eri asia kuin valmistautua yhteen kilpailuun kauden päätavoitteessaan, Jauhojärvi sanoi.

Imatran SM-kisoissa Korvaa seuranneena Jauhojärvi totesi, että tämä on vielä raakile ammattilaisurheilijana ja tekemistä vielä riittää pienten yksityiskohtien, kuten kilpailun jälkeisen toiminnan opettelemisessa.

– Hänellä ei tuolloin ollut edes kuivaa paitaa saatika toppatakkia heittää päälleen kisan jälkeen, vaan hän värjötteli siellä kylmissään. Vielä ei siis voida puhua, että timantista olisi jokainen särmä hiottu kohdilleen, Jauhojärvi totesi.

Lue myös:

Hakola, Korva ja kumppanit tulessa sprinttiladulla – katso tästä Seefeldin MM-kisojen avauspäivän aikataulu ja lähetysajat Voittaako Therese Johaug neljä MM-kultaa, kuka nousee mitalirohmuksi miesten matkoilla? Yle Urheilun asiantuntijat summaavat kisojen ennakkosuosikit

Onko Ristomatti Hakola valmis "isoksi pyssyksi"? Joukkuekaveri odottaa häneltä jopa kahta mitalia MM-Seefeldistä

Nuorten naishiihtäjien esiinmarssi on ilahduttanut asiantuntijaa, joka odottaa Seefeldistä ainakin kahta MM-mitalia – "Krista Pärmäkosken pitää nostaa omaa tasoaan"

Suomalaisen hiihtokansan suosikiksi noussut Anita Korva ei uskonut, että hiihtäisi tällä kaudella näin kovaa – "Olin jo myymässä maajoukkuekamppeitani"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat