Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko

Rene Rinnekangas selvisi ainoana suomalaisena slopestylen finaaliin

Finaalia voi seurata sunnuntaina TV2:ssa ja Yle Areenassa.

lumilautailu
Rene Rinnekangas.
Rene Rinnekangas.AFP / Lehtikuva

Rene Rinnekangas selvitti tiensä ainoana suomalaismiehenä slopestylen finaaliin lumilautailun MM-kisoissa Park Cityssä Yhdysvalloissa.

Kalle Järvilehto, Aleksi Nevakivi ja Roope Tonteri jäivät karsintaan. Rinnekangas oli ainoa suomalaismies semifinaaleissa, josta hän eteni komeasti neljän parhaan joukossa finaaliin.

– Kyllä tämä hyvältä tuntuu. Harmittaa tietysti poikien ja Ennin puolesta. Olisihan se ollut mukava yhdessä laskea finaalit, Rinnekangas kommentoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

– Kyllä se piti laittaa kaikki peliin jo karsinnoissa. Aina voisi parempi olla, mutta ihan ok. Kova luotto oli omaan tekemiseen. Finaaliin lähdetään täysiä. Katsotaan millainen keli on, mutta innolla mennään niitä kohti, Rinnekangas sanoi.

Tonteri oli ensimmäinen laskija, joka tippui semifinaaleista. Hän sai ensimmäisestä laskustaan kelvolliset pisteet, mutta ei onnistunut niitä enää toisellaan parantamaan. Lopputuloksissa hän oli 17:s. Nevakivi oli karsinnoissa 21:s ja Järvilehto 44:s.

Naisten kisassa Enni Rukajärvi ei selviytynyt finaaliin. Rukajärvi kaatui ensimmäisen laskunsa viimeisen hypyn. Toisella laskulla hän onnistui muilta osin loistavasti, mutta frontside 720 -hypyn alastulossa hän pyöri ylimääräisiä asteita lumella. Rukajärvi oli karsintojen kymmenes, kun kahdeksan parasta pääsi finaaliin.

– Pienestä oli tällä kertaa kiinni. Olisi ollut kiva laittaa puhdas lasku päälle, että siinä mielessä harmittaa. Vähän haastava keli oli, Rukajärvi kommentoi.

Miesten slopestylen finaalia voi seurata TV2:ssa ja Yle Areenassa sunnuntaina kello 19:55 alkaen.

Lue myös:

Suomen päävalmentaja avautuu puuhastelusta lumilautailun MM-kisoissa – huono sää ei selitä täysin menestyslajin peruuttamista: ”Mitään ei ole nähtävästi opittu”

Lumilautailun MM-kisojen big air peruttiin kokonaan sankan lumisateen vuoksi – "Meidän on täytynyt tehdä yksi vaikeimmista päätöksistä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat