Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Näin Lauri Markkanen ylsi jälleen 20 pisteeseen, tunteet olivat pinnassa: "Menetimme perheenjäseniä"

Alkuviikosta Washingtoniin myydyt Portis ja Parker rankaisivat vanhaa seuraansa.

NBA
Markkanen heitti 20 pistettä ja poimi 11 levypalloa Washington-pelissä
Markkanen heitti 20 pistettä ja poimi 11 levypalloa Washington-pelissä

Lauri Markkanen oli Chicago Bullsin toiseksi paras pistemies tappiollisessa kotiottelussa Washington Wizardsia vastaan. Markkanen heitti 20 pistettä, poimi 11 levypalloa ja antoi neljä koriin johtanutta syöttöä.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso Markkasen ottelun parhaat suoritukset. (Kuvalähde: Ruutu+)

Markkanen ei yltänyt aivan viime aikojen loistoonsa, sillä edellisissä kolmessa ottelussa hän rikkoi 30 pisteen rajan. Hän on kuitenkin nyt ensi kertaa NBA-urallaan tehnyt vähintään 20 pistettä neljässä perättäisessä ottelussa.

Chicago taipui kotiparketillaan Washingtonille 125–134 ja on nyt ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan hävinnyt kymmenen kotiottelua perättäin.

Chicago voitti kotonaan viimeksi 21. joulukuuta. Voitot ovat olleet tiukassa myös vieraissa, mutta vieraskentällä Bulls on sentään voittanut viisi kertaa edellisen kotivoittonsa jälkeen.

Tunteellinen asetelma

Ottelussa oli erityistä latausta, sillä aiemmin tällä viikolla Chicago myi Washingtoniin Bobby Portisin ja Jabari Parkerin ja sai vaihdossa Otto Porter Jr:n. Parker teki vanhalla kotikentällään 20 pistettä, Portis nakutti 10 pistettä ja kahmi 12 levypalloa. Porter puolestaan upotti vanhaa seuraansa vastaan 17 pistettä.

Asetelma oli tunteellinen etenkin Portisille, joka suuttui Chicagon seurajohdolle myymisestään. Hän pääsi nyt maksamaan potut pottuina.

– Kaikki tietävät, kuinka ylpeä olin siitä että sain pelata Bullsille ja Chicagon kaupungille. Sain nyt ensimmäisen maistiaiseni koripallon bisnespuolesta. Aina ei saa sitä mitä haluaa, Portis sanoi Chicago Sun-Timesin mukaan Washingtonin kaadettua Chicagon.

– Olen nähnyt tällaista monta kertaa, ja aina sanotaan että se on ottelu muiden joukossa. Mutta ei se ole. Ymmärrämme sen, sanoi Washingtonin valmentaja Scott Brooks.

Chicagon päävalmentaja Jim Boylen myönsi, että ottelussa oli tunnelatausta.

– Menetimme perheenjäseniä omasta perheestämme ja he ovat nyt toisessa perheessä, ja sitten me saimme uuden perheenjäsenen siitä perheestä, Boylen maalaili Chicago Tribunen mukaan.

– Halasin häntä (Portisia) keskiviikkona, kerroin että välitän hänestä ja toivoin hänelle kaikkea parasta. En ole puhunut hänen kanssaan sen jälkeen. Mutta hänellä ei varmasti ole mitään ongelmia menestymisessä.

Chicago jatkaa itälohkossa sijalla 13. Washington on kymmenentenä ja taistelee vielä pudotuspelipaikasta.

Seuraavaksi Chicago jahtaa kotivoittoa maanantaina Milwaukeeta vastaan.

Lue myös:

Markkanen puhkaisi jälleen 20 pisteen rajan, Bullsille jo kymmenes perättäinen kotitappio

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat