Leijonien mollivoittoinen viikonloppu sai iloisen päätöksen: Jukka Jalonen piti näkemästään – "Tämä oli meiltä turnauksen paras peli"

Niko Ojamäki oli Leijonien tehopelaaja kahdella maalillaan, kun Ruotsi kaatui rangaistuslaukauksilla 5–4 EHT-ottelussa Tukholmassa.

jääkiekko
Leijonat EHT
Lehtikuva

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen EHT-viikonloppu sai voitokkaan lopun, kun Ruotsi kaatui Tukholmassa rangaistuslaukausten jälkeen 5–4. Päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen Leijonien hyökkäyspeliin.

– Voitto tyydyttää aina. Tämä oli meiltä turnauksen paras peli. Olen tyytyväinen joukkueen peliin ja nousujohteisuuteen, Jalonen sanoi Yle Urheilulle.

Leijona-paidassa on kauden kolmessa Euro Hockey Tourin turnauksessa pelannut 55 pelaajaa, joista lähes 20 on ollut ensikertalaisia. Jalonen ei vielä uskalla arvioida, kuinka moni EHT:lla nähdyistä pelaajista matkaa kevään MM-turnaukseen Slovakiaan.

– On pakko myöntää, että näissä tapahtumissa näkyy vähän se, että meillä on kiertänyt 55 pelaajaa. Meillä on koko ajan pelaajia, jotka ovat ensimmäistä kertaa mukana.

Jalonen painottaa, että voittaminen ei EHT-peleissä ole ainoa itseisarvo, vaan tärkeää on viedä pelaajia pidemmälle. Jalosen ja GM Jere Lehtisen matka jatkuu ensi viikolla Pohjois-Amerikkaan, jossa kaksikko näkee liki 30 suomalaispelaajaa tositoimissa.

– Katsomme, mikä siellä on meininki. Odotamme ja tarvitsemme sieltä pelaajia. Menestys vaatii NHL-pelaajia, sillä MM-kisoissa taso on vielä kovempi ja muutkin saavat NHL-pelaajia, Lehtinen totesi.

Ojamäki osui kahdesti

Kaksi maalia tehtaillut Tapparan Niko Ojamäki oli yksi sunnuntain ottelun suurimmista onnistujista. Hän osui myös torstain ottelussa Venäjää vastaan, joten maalihanat maajoukkueessa aukesivat komealla tavalla.

– En ole oikein päässyt paikoille ennen näissä maajoukkuepeleissä. Nyt pääsin, ja pystyin niistä naulaamaankin. Se tuntuu hyvältä, Ojamäki sanoi.

Päävalmentaja Jalosenkin mainitsemat Leijonien pelaamisessa esiintyneet henkilökohtaiset virheet jäivät harmittamaan myös Ojamäkeä.

– Fiksulla pelaamisella pari Ruotsin maalia olisi voinut jättää pois, mutta tämä on pitkä turnaus ja kaikki täällä väsyvät, Ojamäki pohti.

Pikahälytyksellä lauantaina Tukholmaan saapunut Ilveksen Eemeli Suomi onnistui maalinteossa turnauksen ainoassa ottelussaan ja sai ansaitut kehut päävalmentaja Jaloselta.

– Suomi oli iso pelaaja tänään. Hän toi ykköskenttään lisää kiekollista taitoa.

Lue myös:

Suomi sai viimein hanat auki Ojamäen johdolla – Vehviläinen tilkitsi luukut rangaistuslaukauskisassa

Leijonien puhutuin pelaaja oli vielä pari vuotta sitten yliopistomaailman hylkiö – omalaatuisen matkan kulkenut Oliwer Kaski laukoo viileitä rankkareita ja sitäkin viileämpiä kommentteja: "NHL:n pitää olla tavoite"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat