Hyppää sisältöön

Kehno sää perui slopestylen finaalin – mitalit jaettiin karsintojen perusteella, Rinnekangas jäi yhdeksänneksi: "Seuraavaa kohti"

Rene Rinnekangas olisi kisannut ainoana suomalaisena slopestylen finaalissa.

Kuva: Sean M. Haffey / Getty Images

Surkea sää jatkui sunnuntaina lumilautailun MM-kisojen päätöspäivänä Park Cityssä Yhdysvalloissa. Tällä kertaa karun kohtalon koki Rene Rinnekangas, jonka oli määrä kilpailla ainoana suomalaisena slopestylen finaalissa.

Finaalia siirrettiin kovan tuulen takia useaan otteeseen, mutta lopulta kisajärjestäjät joutuivat perumaan koko kilpailun.

Mitalit jaettiin karsintatulosten perusteella.

Maailmanmestaruus meni Yhdysvaltain Chris Corningille, joka sai karsinnassa pisteet 93,25. Hopeaa nappasi Kanadan Mark McMorris ja pronssia Yhdysvaltain Judd Henkes.

Rinnekangas jäi yhdeksänneksi pisteillään 78,50. Sijoitukseen leppoisa suomalaismies oli tyytyväinen, mutta MM-finaalin peruuntuminen harmitti silti.

– Olosuhteille ei mahda mitään, sen verran kova tuuli ja nyt rupesi vielä satamaan lunta. Olisi ollut mukava laskea finaali, mutta seuraavaa kohti, Rinnekangas kuittasi Tuukka Tamsille Yle Urheilun haastattelussa.

Rinnekangas kisaa seuraavan kisaan US Openissa Coloradossa parin viikon kuluttua. Sitä ennen suunnitelmat ovat MM-kisojen päätyttyä auki.

– En ole ihan varma, että lähdenkö Suomeen vai jäänkö tänne päin pyörimään.

Aiemmin kisajärjestäjät joutuivat perumaan big airin sankan lumisateen vuoksi. Lumilautailumaajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen antoikin noottia kisajärjestelyille.

– Harmittaa isosti. Säällehän ei kukaan tietenkään voi mitään, mutta sille, miten siihen huonoon säähän varaudutaan, niin sille olisi ollut paljonkin tehtävissä. Aikataulut olivat täällä valitettavasti niin tiukat, että meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia siirtää kilpailuja tai aikatauluttaa niitä uudelleen, Koskinen totesi.

Peruminen oli Koskisen mukaan silti ainoa oikea päätös.

– Aamulla radalla oli suoranainen lumimyrsky ja todella kova takatuuli. Vauhtien lukeminen on tosi hankalaa eikä silloin voida puhua turvallisista tai tasaväkisistä kilpailuolosuhteista. On nostettava äiti luonnon edessä kädet pystyyn ja todettava, että nyt ei voi laskea.

Lisätty kello 7.32 Rinnekankaan ja Koskisen kommentit.

Lue myös: