Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vähemmän virheitä ja enemmän lepoa, siinä ovat Simo Lipsasen menestyskauden tekijät – "Urheilu on siitä jännää, että aina uskotaan parempaan huomiseen"

Simo Lipsasen hallikausi on alkanut kuten pitääkin. Yksi kauden päätavoitteista on jo maaliskuun alun halli-EM-kisoissa.

yleisurheilu
Simo Lipsanen
Simo LipsanenAOP

– Urheilu on siitä jännää, että aina uskotaan parempaan huomiseen ja niin mekin. Kun on alkanut näin hyvin, niin miksi se ei voisi myös jatkua.

Näin toteaa Yle Urheilulle kolmiloikkaaja Simo Lipsasen henkilökohtainen valmentaja Petri Ruotsalainen, eikä suotta. Suojatin hallikausi on alkanut säkenöiden, kun Lipsanen loikkasi avauksessaan helmikuun alussa 16,78 ja reilua viikkoa myöhemmin 20 senttiä pitemmälle, 16,98. Ensimmäisellä loikalla meni rikki halli-EM-raja, toisella kaunistui Lipsasen omissa nimissä ollut sisäratojen Suomen ennätys.

Yksi kauden päätavoitteista on Glasgow'n halli-EM-kisoissa. Tärkeään hetkeen on aikaa enää hieman yli kaksi viikkoa, ja kunto alkaa olla kohdillaan.

Mutta miksi yleisurheilijan yksi kauden päätavoitteista on jo ohi, kun maassa on vielä lunta ja keväästäkin vasta haaveillaan?

– Nehän ovat EM-hallit, miksi ei? Se on mahdollisuus siinä missä mikä tahansa muukin arvokisa. Arvostan hallikilpailuja ihan niin kuin kesäkilpailuja. Minusta Suomessa aliarvostetaan hallikautta, Ruotsalainen selventää.

Rauhallisten miesten yhteistyö sopii

Kunto on tavoitteita silmällä pitäen ajoitettu mainiosti. Yleisurheilukausi on kuitenkin tänä vuonna poikkeuksellisen pitkä, kun maailmanmestaruuskisat käydään Qatarin Dohassa vasta syys-lokakuun taitteessa. Tähtäin on yhtä lailla sinnekin eikä tuntuman ylläpitäminen seuraavien puolen vuoden ajan ole helppoa. Heikosti mennyt viime kausikin kummittelee takaraivossa.

– Viime kauden virheistä on koitettu ottaa oppia. Olemme vähän palanneet parin vuoden takaiseen: enemmän levätään ja voimaharjoitteluun on tehtyä pieniä muutoksia. Painopiste on ollut juoksuharjoittelussa. Sapluuna on kuitenkin sama.

Lisääntyneen levon piikkiin valmentaja ei suojattinsa hyvää kautta laita, mutta myöntää, että sillä on vaikutuksensa.

– Simo on tosi kova harjoittelija ja viime kaudella harjoittelimme liikaa. Nyt kroppa saa levätä enemmän kuin viime kaudella, Ruotsalainen toteaa.

Kaksikko on tehnyt yhteistyötä jo lähes vuosikymmenen ajan, mikä on varsin pitkään vasta 23-vuotiaalle Lipsaselle. Yhteistyö alkoi vuonna 2010, ja Lipsasen henkilökohtaiseksi valmentajaksi Ruotsalainen tuli vuonna 2012. Heitä yhdistääkin juuri vahva työmoraali ja samanlainen luonne.

– Meillä on molemminpuoleinen luottamus ja aistimme molemmat, että olemme ihan tosissamme olleet tässä koko ajan. Olemme tavoitteellisia ja myös valmiita tekemään töitä asioiden eteen, mutta kuitenkin sellaisia rauhallisia peruskavereita.

Lue myös:

Suomella lähes 20 vuoden mitaliton putki yleisurheilun EM-halleissa – "On ollut vähän kuiva kausi"

Simo Lipsanen ylitti EM-hallirajan – suomalaisen taakse jäi kaksi kolmiloikan maailmanmestaria

Simo Lipsanen loikki halli-SE:n – ennätys parani 14 sentillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat