Suora

  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 20.7.
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Aviopari katoaa
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Maastohiihtojoukkueen tavoite Seefeldistä on 4–5 mitalia – Niskaset ja Kyllönen hakevat vielä vauhtia maailmancupista Cognessa

Suomen joukkueen hiihtäjät hakevat MM-kisakuntoa korkean paikan leireillä.

hiihto
Iivo Niskanen
Markku Ojala / AOP

Suomen maastohiihtomaajoukkue lähtee ensi viikolla alkaviin Seefeldin MM-kisoihin tavoittelemaan 4–5 mitalia, kertoo päävalmentaja Matti Haavisto.

Menestystavoitteet lankeavat erityisesti viime vuosina arvokisamenestystä niittäneille ja tällä kaudella varmoja otteita esittäneille Krista Pärmäkoskelle ja Iivo Niskaselle.

– Yhtenä tavoitteena on ollut, että viesteissä noustaan palkinnoille ja Ulricehamnissa nähtiin, että se on mahdollista. Myös parisprinteissä mitalit ovat mahdollisia, ja viime kauden syömähampaat Krista ja Iivo ovat osoittaneet olevansa siinä kunnossa, että voivat mitaleita ottaa, Haavisto kommentoi puhelimitse Italiasta.

Haavisto on tällä hetkellä valmennettavansa Pärmäkosken kanssa Italiassa Seiser Almissa korkean paikan leirillä. Pärmäkoski ei lähde ensi viikonlopun maailmancup-kilpailuun Cogneen. Pärmäkoskella on kaudelta jo paljon kisoja alla, ja hän haluaa keskittyä harjoitteluun.

Ykköstykki on päättänyt, ettei hiihdä Seefeldissä sprinttiä. Haaviston mukaan Pärmäkoski keskittyy MM-kisoissa skiathloniin ja päämatkaansa 10 kilometrin perinteiselle. Hän hiihtää myös viestissä ja 30 kilometrillä. Parisprinttiin osallistuminen on hänellä harkinnassa.

Kolme MM-hiihtäjää kenraaliharjoitukseen Cognessa

Ensi viikonloppuna maailmancup-kilpailussa Cognessa hiihtävät MM-kisoihin valituista urheilijoista Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen sekä Anne Kyllönen. Iivo Niskasella Cognessa on edessä vielä kenraaliharjoitus päämatkalla, eli 15 kilometrin perinteisellä.

– Iivo haluaa varmasti vielä tunnustella virettään. Hänelle oli varhaisessa vaiheessa jo selvää, että hiihtää viimeisen maailmancup-kisan ennen MM-kisoja.

– Kertulla oli pitkä kilpailutauko ja hän haluaa saada kilpailuita alle nyt, kun vire on paranemaan päin. Anne kokee myös, että tarvitsee kisoja alle.

Ylikunnosta kärsineen Kerttu Niskasen ja syyskuun selkäleikkauksesta toipuneen Kyllösen kisakunto on ollut nousuvoittoinen ennen Seefeldiä. Haavistolla onkin molemmille positiivisia odotuksia.

– Varsinkin Kerttu on näyttänyt, että on selättänyt ylikuntomurheet ja saanut tekemisen tasapainoon. Viime viikonloput ovat näyttäneet, että Annekin on vahvasti tulossa sieltä.

Tiukka taisto viimeisestä miesten sprinttipaikasta

Viimeisen mieshiihtäjän valinta kisakoneeseen oli Haaviston mukaan kova paikka. Kuusinkertainen arvokisakävijä Martti Jylhä kuitenkin jää kotiin varahiihtäjäksi, ja viimeisen kisalipun nappasi Lauri Vuorinen.

Kahdesta sprinttipaikasta käytiin taistoa viikonloppuna Vuorisen, Jylhän ja Anssi Pentsisen välillä. Pentsinen kuitenkin voitti Jylhän samassa sprinttierässä, joten paikka meni hänelle. Pentsinen oli valittu joukkueeseen jo aiemmin.

Ensi viikonlopun maailmancupiin lähtijöiden ja Pärmäkosken lisäksi suomalaishiihtäjät valmistautuvat MM-kisoihin leirillä Toblachissa. Osa urheilijoista on matkannut sinne jo viime viikolla.

– Suoraan ei voi mennä merenpinnan tasolta Seefeldiin. Pidemmän matkan hiiihtäjät ovat olleet Toblachissa jo viikon. Nyt Lahdesta sprinttihiihtäjät lähtivät myös sinne.

Viimeisetkin Suomen joukkueen hiihtäjät siirtyvät MM-kisapaikalle Seefeldiin ensi viikon maanantaina.

Viestijoukkueita ei ole Haaviston mukaan vielä valittu, eikä hän spekuloi niitä sen enempää.

– Siihen vaikuttaa, miten kisat lähtevät vauhtiin. Siinä on monta lajia ennen ja monta muuttuvaa tekijää, Haavisto toteaa.

Hiihtolajien MM-mitaleista kamppaillaan Seefeldissä 20.2.–3.3.

Lue myös:

Viimeiset urheilijat valittiin Seefeldin kisakoneeseen – Jylhä putosi varamieheksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat