Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jauhojärvi pitää maastohiihtojoukkueen mitalitavoitetta realistisena – mitalitoivoiksi hän nimeää Niskasen, Pärmäkosken ja Hakolan

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mukaan viimeinen reilu viikko ennen MM-kisoja kannattaa keskittyä palautumiseen.

hiihto
Ristomatti Hakola
Tomi Hänninen

Seefeldin MM-kisat kurkistavat jo nurkan takana. Samalla kiristyvät odotukset ja tavoitteet, kun suurin osa hiihtäjistä on vetätynyt jo valmistautumisleirille.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi pitää maastohiihtomaajoukkueen 4–5 mitalin tavoitetta MM-kisoista relaistisena.

Jauhojärven nimeää todennäköisimmiksi henkilökohtaisen mitalin toivoiksi Krista Pärmäkosken, kaikilla matkoillaan, Iivo Niskasen 15 kilometrin perinteisellä ja Ristomatti Hakolan vapaan sprintillä. Sen lisäksi Jauhojärvi lataa mitaliodotuksia miesten parisprinttiin ja sekä naisten että miesten viestiin.

Maanantaina hiihtojoukkueeseen tehtiin vielä viimeiset täydennykset viikonlopun Salpausselän maailmancupin jälkeen. Viimeiset kisakoneeseen nousijat eivät tulleet asiantuntijalle yllätyksenä.

Katri Lylynperä oli odotettu jo SM-sprinttikullan perusteella. Anne Kyllönen pystyy hiihtämään sprinttiä ja kaikkia muitakin matkoja, hän taitaa myös molemmat tekniikat. Susanna Saapunki hiihti alkukaudesta hyviä kilpailuja.

Lauri Vuorisen valinta oli selviö jo ennen Salpausselän kisoja. Martti Jylhän tippuminen varahiihtäjäksi ei myöskään yllätä. Hän ei päässyt siihen iskuun, että ois Anssi Pentisen pystynyt peittoamaan.

Viimeiset puolitoista viikkoa ennen kisaa kannattaa Jauhojärven mukaan pyhittää rauhoittumiselle ja vireen etsimiselle.

Monella urheilijalla on alla paljon kisoja ja reissuja ja sitä kautta jopa pientä väsymystä. Suurin osa suomalaishiihtäjistä leireilee tällä hetkellä Toblachissa ja Pärmäkoski Seiser Almissa. Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen suuntaavat vielä viikonloppuna Cogneen maailmancupiin.

– Enää ei harjoittelulla pysty isompia tekemään. Viimeisen vireen hakemista ja rauhoittumista, kun Seefeldissä on edessä valtava mediarumba. Pitää palauttaa kroppa sille tasolle, että tulee paras mahdollinen tulos, kokenut arvokisakävijä Jauhojärvi summaa.

Lue myös:

Maastohiihtojoukkueen tavoite Seefeldistä on 4–5 mitalia – Niskaset ja Kyllönen hakevat vielä vauhtia maailmancupista Cognessa

Viimeiset urheilijat valittiin Seefeldin kisakoneeseen – Jylhä putosi varamieheksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat