Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Tässä ovat NHL:n kuumimmat hyökkäysketjut – mukana kaksi suomalaista

Mikko Rantasen tähdittämä Coloradon ykkösketju on ollut toistaiseksi NHL-kauden paras hyökkäysvitja.

NHL
Coloradon pelaajia kuvassa
Getty Images

VANCOUVER. San Josen niin sanottu kakkosketju on noussut viime viikkojen kuumimmaksi hyökkäyskolmikoksi NHL:ssä. Tomas Hertlin, Evander Kanen ja Joonas Donskoin miehittämä ketju on hakannut vuodenvaihteen jälkeen 18 ottelussa 18 osumaa tasaviisikoin.

Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä listasi toistaiseksi NHL:n parhaat ketjut.

Gabriel Landeskog-Nathan MacKinnon-Mikko Rantanen, Colorado Avalanche
(maaliero tasaviisikoin 42-24 =+18)

On NHL-kauden ehdottomasti paras hyökkäyskolmikko toistaiseksi. Vaikka tahti on hieman taantunut syksystä, kokonaisuus on edelleen vakuuttavalla tasolla. Kolmikko on iskenyt toistaiseksi kiekon pussiin tasaviisikoin peräti 42 kertaa.

Suoritus on hurja, kun otetaan huomioon, että taustalta ei tule käytännössä minkäänlaista tukea. Tämä tarkoittaa ketjun arjessa sitä, että joka ikinen ilta vastassa on vastustajan parhaat puolustajat sekä jarrumiehet.

Kolmikko on repinyt Coloradon joukkuetta perässään uskomattomalla tavalla, eikä taisto ole vieläkään ohi – pudotuspeleihin on matkaa vain neljä pistettä. On taitoa, on nopeutta, on fyysisyyttä ja kiekonsuojauskykyä. Nämä veljet pystyvät tuhoamaan vastustajan hämmästyttävän monella tavalla.

Artemi Panarin-Pierre Luc Dubois-Cam Atkinson, Columbus Blue Jackets
(42-31 = +11)

Missä olisi Columbus ilman ykkösketjuaan? Ei yhtään missään! Kolmikko on rummuttanut läpi kauden tulosta taululle huimalla tahdilla. Vain Coloradon kärkiketju on yltänyt tämän vitjan ohella 42 tasaviisikoin tehtyyn osumaan.

Artemi Panarin kuljettaa kiekkoa.
Artemi PanarinGetty Images

Kolmikon yhteen laskettu maalimäärä on vakuuttava 73 – se on noin 49 prosenttia kaikista Columbus-hyökkääjien tekemistä maaleista. Columbus on elänyt ja kuollut kärkiketjunsa kautta, mikä vain nostaa kärkipelaajien tekemän työn arvoa.

Columbus on nimittäin tälläkin hetkellä Metropolien divisioonassa kolmantena. Kaikki ketjussa lähtee liikkeelle supertähti Panarinin tekemisistä – venäläistähteä on tällä hetkellä lähes mahdotonta pysäyttää edes NHL-tasolla.

Jesse Puljujärven edestä kaksi ja puoli vuotta sitten varattu Dubois on sen sijaan kasvanut hienolla tavalla, ja nopeasti, laatusentteriksi maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa. Käsistään sulava, ja ehdottomasti aliarvostettu, Atkinson sen sijaan ylsi kolmeenkymmeneen osumaan jo toistamiseen kolmen edelliskauden aikana. Pysäyttämätön kokonaisuus.

Johnny Gaudreau-Sean Monahan-Elias Lindholm, Calgary Flames
(41-25 = +16)

Tässä ketjusta löytyy uskomaton määrä nopeutta ja taitoa. Modernin NHL-ajan yksi viihdyttävimmistä hyökkäysvitjoista, missä luovuus ja peli-ilo saavat hyvin usein näyttävällä tavalla vallan. Ja kun näin tapahtuu, kyyti on yleensä vastustajalle kylmää.

Johnny Gaudreau kuljettaa kiekkoa.
Johnny Gaudreau.AOP

Gaudreau ja Monahan olivat toki hyviä pelaajia aiemminkin, mutta etenkin Gaudreau on ottanut tällä kaudella sen viimeisen askeleen urallaan – kanadalaistaituri on viimeistään kuluvalla kaudella noussut samaan sarjaan maailman kovimpien supertähtien kanssa. Luistelu, taitotasot, luovuus ja pelirohkeus muodostavat Gaudreaun kohdalla uskomattoman viihdyttävän kokonaispaketin.

Carolinassa pitkään paikallaan polkenut Lindholm on täydentänyt pitkään yhdessä pelanneen kaksikon pelaamista erinomaisella tavalla.

Toistaiseksi kolmikko on iskenyt taululle 41 osumaa tasaviisikoin, mikä on vain yhden vähemmän kuin kahdella yllä mainitulla ketjulla. Ja esimerkiksi Coloradon kärkiketjuun verrattuna nämä veljet ovat pelanneet tasaviisikoin yhdessä lähes 150 minuuttia vähemmän. Tämän vitjan voisi yhtä hyvin nostaa koko kauden parhaaksi.

Evander Kane-Tomas Hertl-Joonas Donskoi, San Jose Sharks
(18-10 = +8)

Yllätysnosto listalle, sillä näillä kavereilla on takanaan vasta noin parikymmentä peliä yhdessä. Vaikka otanta on pienempi kuin monilla muilla ketjuilla, tekeminen on ollut sitäkin vakuuttavampaa. Vasta kolme päivää ennen vuodenvaihdetta yhteen lyöty ketju on iskenyt 18:aan edelliseen otteluun yhtä monta osumaa tasaviisikoin.

Joonas Donskoi jäällä.
Joonas Donskoi.AOP

Hertlin vahva pelaaminen keskikaistalla, Kanen luistelu- ja viimeistelyvire sekä Donskoin monipuolinen energiapelaaminen – siinä ovat syyt ketjun sensaatiomaiselle nousulle liigan kuumimpien hyökkäysvitjojen joukkoon. Ja tämä ketju, jos jokin, elää työnteon kautta. Armoton työmoraali näkyy etenkin karvauspelaamisessa, mistä ketju luo riistojen kautta jatkuvasti valtavan määrän maalipaikkoja.

Jos katsotaan tasaviisikoin tehtyjä pisteitä kahdenkymmenen edellisen ottelun osalta, Kane löytyy sijalta kolme, Hertl sijalta neljä ja Donskoi sijalta kaksitoista. Tämä kertoo olennaisen tämän ketjun iskusta juuri nyt.

Lue myös:

Donskoin ketju jyrää NHL:n kuumimpana – "Joonas on varmasti kovin jätkä tekemään töitä"

Olli Määttä loukkaantui – "Hän on sivussa ylävartalovamman takia"Olli Määttä loukkaantui – "Hän on sivussa ylävartalovamman takia"

Anaheim antoi potkut menestysvalmentaja CarlylelleAnaheim antoi potkut menestysvalmentaja Carlylelle

Upea työnäyte: näin Kapanen teki hienon läpiajomaalin, ex-TPS-vahti venyi kiekon eteen peräti 55 kertaa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat