Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma

Mika Lehtimäki uskoo keihäskonkareihin: arvokisanäytöt vaikuttivat apurahoihin – "Pitää olla tasavertainen kaikkiin suuntiin"

Huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen mukaan Oliver Helanderin arvokisanäytöt eivät riittäneet suurempaan apurahaan.

Urheilupolitiikka
Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki
Antti Ruuskanen ja Tero PitkämäkiAOP

Mieskeihäänheittäjille tiistaina myönnetyt urheilija-apurahat herättivät osin ihmetystä. Kokeneet Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen saivat kummatkin suuren 20 000 euron apurahan. Tulevaisuuden mitalitoivo Oliver Helanderille myönnetty raha oli puolet pienempi.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo Yle Urheilulle, että suurten apurahojen myöntäminen sekä Pitkämäelle että Ruuskaselle oli selkeä päätös.

– Se, miksei tämä kaksikko ole joka vuosi ollut listalla on johtunut siitä, että tulorajat ovat menneet yli. Molemmilla kavereilla on selkeästi odotusarvoa arvokisoissa.

Pitkämäen edellinen kausi oli loukkaantumisen takia vaikea. Lontoon vuoden 2017 MM-kisojen viides sija painaa kuitenkin edelleen runsaasti vaakakupissa.

– Kyllä meillä edelleen on uskoa mister Pitkämäkeen. Hän kamppailee maailman huipulla, jos vain pysyy terveenä. Lehtimäki toteaa.

Samat asiat toistuvat Lehtimäen puheessa myös Ruuskasen kohdalla. Pielaveteläiseltä jäi kausi 2017 kokonaan väliin olkapäävamman takia.

– Uskallan sanoa, että viime kesänä potentiaali ei maksimoitunut. Se oli paluukesä. Uskon, että seuraava on Antin kohdalla selkeästi parempi.

Lehtimäen mukaan Helanderilla ei vielä ollut täyteen apurajaan riittäviä arvokisanäyttöjä. Helander karsiutui Berliinin EM-kisoissa loppukilpailusta tuloksella 76,64.

– Hänellä ei ole vielä tasaisuutta maailman kärkeen. Toisaalta huikea potentiaali on tullut esiin, Lehtimäki sanoo.

Lehtimäki huomauttaa, että Helander kuuluu valmennustukijärjestelmässä Suomen ykkösurheilijoihin.

– Tässä apuraha-asiassa pitää olla tasavertainen kaikkiin suuntiin. Tässä ei vielä ollut 20 000 euron aineksia, toivottavasti ensi vuonna jo on.

Lue myös:

"Haluan tähän selityksen" – Euroopan eliittiin noussut Hurske pöyristyi apurahapäätöksestä, huippu-urheilujohtaja myöntää virheen ja lupaa korjata sen

Kommentti: Suomalaisen yleisurheilun ainoa kultatoivo joutui tyytymään hiluihin apurahalotossa – ministeri Terhon puheet räikeässä ristiriidassa perusteisiin nähden

Käsittämättömällä tavalla maailmantähdeksi noussut Titta Keinänen sai jättipotin tukieuroja – raha tuo paineita: "Tähän asti olen saanut tukea vain sukulaisilta"

Loukkaantumisista kärsineet ja maailman kärjestä pudonneet keihäsmiehet kahmivat yhä suurimmat tukieurot – virkamies vakuuttelee, ettei apurahoja jaettu vanhoilla näytöillä

Tokion olympiakisat isossa roolissa rahanjaossa – Ruuskaselle ja Pitkämäelle suuri apuraha vanhoilla meriiteillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat