JJK:n ja PS Kemin taustayhtiöt nurin, seurat jatkavat pelejä Kolmosessa

Vielä kaudella 2017 molemmat joukkueet pelasivat liigassa.

Jalkapallon entiset liigaseurat JJK ja PS Kemi ilmoittivat tiistaina luopuvansa sarjapaikoistaan Kakkosessa. Molempien seurojen taustayhtiöt kertoivat lopettavansa toimintansa talousvaikeuksien takia.

PS Kemi putosi syksyllä liigasta Ykköseen. Se luopui jo aikaisemmin Ykkösen paikastaan talousvaikeuksien takia ja sai paikan Kakkosesta. Nyt kemiläisseura kuitenkin luopui myös Kakkosen paikastaan ja jatkaa pelejä Kolmosessa PS Kemi Akatemian nimellä.

– Kolmen Veikkausliigakauden aikana syntyneiden alijäämien paikkaaminen ei ole onnistunut hurjasta työmäärästä huolimatta. PS Kemi Oy joutuu talousvaikeuksiensa edessä myöntymään, eikä kykene enää jatkamaan toimintaansa, seura kertoi verkkosivuillaan.

Toissa kaudella liigassa pelannut jyväskyläläinen JJK puolestaan putosi kauden 2018 päätteeksi Ykkösestä Kakkoseen. Seuran edustusjoukkue luopui nyt Kakkosen sarjapaikastaan ja jatkaa pelejään Kolmosessa JJK Jyväskylä ry:n alaisuudessa.

– Tilanne nolostuttaa ja harmittaa. Valtava joukko kannattajia, työntekijöitä, tukijoita ja tietysti pelaajia ovat antaneet vuosien varrella kaikkensa, jotta jyväskyläläinen jalkapallo kilpailisi kansallisesti korkealla tasolla, JJK Keski-Suomi Oy kertoi seuran verkkosivuilla.

Yhtiön mukaan syitä rahan loppumiseen ovat muun muassa Harjun stadionin remontti sekä katsojamäärien putoaminen.

JJK:n mukaan jyväskyläläisen jalkapallon tulevaisuus näyttää takaiskusta huolimatta valoisalta suurten harrastajamäärien sekä Hippokselle kaavaillun katetun jalkapallostadionin ansiosta.

– Tulevien vuosien aikana on lähdettävä rakentamaan taloudellisesti kestävälle pohjalle suunniteltua toimintaa, joka nojaa edelleen paikallisten seurojen kasvattamiin pelaajiin.

JJK pelasi liigassa vuodet 2009–2013 sekä jälleen 2017. PS Kemi pelasi liigassa kolme viime kautta.

Lue myös: