1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. alppihiihto

Tuuli ja suojasää rassaavat alppihiihdon MM-kisojen järjestäjiä – naisten suurpujottelun siirtämistä iltaan harkitaan

Alppihiihdon MM-kisat Åressa ovat kärsineet vaihtelevasta säästä. Naisten suurpujottelusta saattaa tulla iltakisa, jos tuulet eivät tyynny aamun aikana.

Kuva: AOP

Alppihiihdon MM-kisojen järjestäjät harkitsevat naisten suurpujottelun siirtämistä iltakisaksi, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun).

Järjestäjät ovat korjanneet suurpujottelurinnettä ja jatkavat töitä vielä torstaina. Miesten alppiyhdistetyn yhteydessä rinne kasteltiin ja suolattiin, mikä teki radasta hyvin rakeisen. Lisäksi kisapaikalle ennustetaan kovaa tuulta.

Kilpailupäällikkö Hans Olsson on myöntänyt, että alkuviikosta tehdyt ratkaisut olivat suuri virhe. Nyt järjestäjät kuitenkin vakuuttavat, että naisten suurpujottelu päästään kisaamaan vähintäänkin iltakisana, jos olosuhteet ovat liian hankalat alkuperäisenä ajankohtana eli noin kello 15 Suomen aikaa.

– Jos tuulennopeus pysyy matalissa lukemissa, voimme korjata tilanteen rinteessä. Onneksi meillä on käytössä keinovalot ja pystymme järjestämään iltakisan, jos ongelmia tulee, sanoo MM-kisojen urheilujohtaja Anders Sundqvist.

Tällä hetkellä sääennuste vaikuttaa kuitenkin hankalalta, ainakin SVT:n meteorologin Nils Holmqvistin mukaan.

– Ennusteen mukaan lämpötila on viisi astetta plussalla, tuulee ja rinteessä on ykköstason varoitus päällä. Sen lisäksi siellä saatetaan saada vähän sadetta. Loppuviikko ei näytä juurikaan paremmalta, sillä lauantaille näyttää kehittyvän jopa myrskytuulia, Holmqvist sanoo.

Suomalaisista suurpujotteluun osallistuvat Riikka Honkanen ja Erika Pykäläinen. Alkuperäinen lähetysaika naisten suurpujottelukisan ensimmäiselle kierrokselle on kello 15.10 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lue myös:

Kalle Palander haukkoi henkeään selostamossa, kun alppihiihdon MM-mitali ratkesi dramaattisella tavalla – "Ei ole todellista!"

Italia pudotti Suomen alppihiihdon MM-joukkuekilpailussa – Riikka Honkanen pujotteli ainoan erävoiton

Andreas Romar pettyi kisajärjestäjiin: ranskalaisvalmentajan merkkaama rata antoi suomalaisen mielestä edun pujotteluspesialisteille – "Ihan taktinen veto"