Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Kaisa Mäkäräiseltä huima onnistuminen! Suomalaistähti kamppaili tiukasti voitosta 46 tunnin matkan jälkeen – toimitsija joutui ottamaan sukset pois jalasta

Kaisa Mäkäräinen taipui vain norjalaiselle Marte Olsbu Röiselandille Soldier Hollow'n pikakilpailussa.

Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen taisteli voitosta Yhdysvalloissa
Kaisa Mäkäräinen taisteli voitosta Yhdysvalloissa

Ampumahiihdon maailmancupissa Yhdysvalloissa Soldier Hollow’ssa Kaisa Mäkäräinen onnistui pikakilpailussa. Mäkäräinen selvitti makuupaikan puhtaasti. Pystypaikalta tuli yksi ohilaukaus. Mäkäräinen tuli maaliin kärjessä, mutta norjalainen Marte Olsbu Röiseland ohitti vielä suomalaisen. Nollat ampunut Röiseland oli Mäkäräistä 11,5 sekuntia nopeampi. Mäkäräinen oli lopulta kisan toinen.

Mäkäräisen Pohjois-Amerikan kiertue ennen päivän kisaa oli ollut hyvin mollivoittoinen. Matka Kanadan Canmoresta Salt Laken vuoden 2002 olympiamaisemiin kesti peräti 46 tuntia.

Mäkäräiseltä ja Suomen joukkueelta peruttiin lennot. Sen jälkeen Torontossa hänen aseensa hukattiin kahdeksi tunniksi. Joukkue myöhästyi lennolta.

Canmoressa pystyttiin puolestaan kisaamaan vain kertaalleen kovan pakkasen takia. Tuolloin Mäkäräinen oli pikakisassa vasta 48:s. Hän ampui kuusi ohilaukausta ja hiihti poikkeuksellisen tahmeasti. Nyt Mäkäräinen oli kisan nopein hiihtäjä.

Edellisen kerran Mäkäräinen oli palkintokorokeella Anterselvassa tammikuun lopussa, kun hän oli pikakilpailun toinen silloinkin. Yhteensä Mäkäräisellä on nyt tältä kaudelta kuusi palkintokoroketilaa. Mäkäräinen oli hyvin väsynyt kisan jälkeen. Kisatoimitsija joutui ottamaan Mäkäräinen sukset pois, kun suomalaistähti makasi niin uupuneena maalissa.

Hyvä pikakilpailu tarkoittaa sitä, että Mäkäräinen lähtee myös lauantain takaa-ajoon hyvistä asetelmista. Takaa-ajo on luvassa TV2:ssa ja Areenassa kello 19.00. Myös Laura Toivanen (49:s) ja Suvi Minkkinen (60:s) selviytyivät takaa-ajoon.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräinen pelasti katastrofimaisen Pohjois-Amerikan kiertueensa: ”Tämä oli superpäivä!”

Kaisa Mäkäräisen kisamatkasta tuli katastrofi – kadonnut ase ja peruuntuneet lennot jumittivat matkanteon: "Odottakaa minua maailmancupin startissa torstaina"

Mäkäräisen ammunta ja hiihto tökkivät – "Tunnuttiin olevan aika ulapalla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat