Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaisa Mäkäräinen pelasti katastrofimaisen Pohjois-Amerikan kiertueensa: ”Tämä oli superpäivä!”

Kaisa Mäkäräinen näytti kakkossijallaan, että ei lähtenyt turhaan maailmancupin kisoihin Pohjois-Amerikkaan, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka.

Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen
Katso kooste Mäkäräisen kisasta

Kaisa Mäkäräinen palasi tyylikkäästi palkintokorokkeelle, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui Yhdysvalloissa Soldier Hollow’ssa vuoden 2002 olympiamaisemissa.

Mäkäräinen ampui yhden ohilaukauksen ja oli pikakisan toinen Norjan Marte Olsbu Röiselandin jälkeen. Kakkossija tekee varmasti Mäkäräiselle hyvää, sillä ennen sitä Pohjois-Amerikan kiertue oli ollut katastrofaalinen. Canmoren kovissa pakkasissa Mäkäräinen oli ainoassa kisastartissa 48:s. Matka Canmoresta Yhdysvaltoihin oli vielä ollut takkuinen, kun lennot olivat peruuntuneet ja asekin oli kadonnut hetkeksi vaihtopaikalla Torontossa.

Nyt kaikki oli toisin. Mäkäräinen oli selvästi kisan nopein hiihtäjä.

– Tämä oli superpäivä ja superonnistuminen. Kaisalle tuli yksi sakko, mutta hän pystyi paikkaamaan kovalla hiihtovauhdilla sitä. Näki jo lähdöstä, että tänään Kaisa oli todella päättäväinen. Hänellä oli kova kulku päällä, Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka hehkutti.

Epäonnistunut alkumatka sai jo kriitikot ajattelemaan, kannattiko Mäkäräisen lähteä lainkaan rankalle Pohjois-Amerikan kiertueelle ennen Ruotsin MM-kisoja. Perunka sanoo, että Mäkäräisen kaltaisen kovan kisaajan kannatti.

– Kaisa näytti nyt, että ei ole turhaan lähdetty. Kaisa teki sen, mitä osaa. Hän ei antanut muiden asioiden haitata. Kaisa laittoi palaset kohdalleen. Tulosta syntyi, Perunka painotti.

Yksi ohilaukaus kymmenestä yrityksestä Mäkäräiseltä oli hyvä suoritus ammuntapaikalla varsinkin, kun kauden aikana on tullut kovia heilahteluja tarkkuudessa.

– Ammunta oli nyt sujuvannäköistä. Siinä ei ollut haparointia, eikä hakemista asennon ottamisessa, Perunka analysoi.

Kolme maailmancupin osakilpailuvoittoa tällä kaudella napanneelle Mäkäräiselle palkintokorokesija oli kuluvalla kaudella kuudes. Hän on 17 kisan jälkeen maailmancupin kokonaispisteissä kuudentena. Mäkäräinen on kerännyt 497 pistettä. Torstaina kahdeksanneksi jäänyt Italian Dorothea Wierer johtaa yhä kokonaiscupia. Wiererillä on 685 pistettä.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräiseltä huima onnistuminen! Suomalaistähti kamppaili tiukasti voitosta 46 tunnin matkan jälkeen – toimitsija joutui ottamaan sukset pois jalasta

Kaisa Mäkäräisen kisamatkasta tuli katastrofi – kadonnut ase ja peruuntuneet lennot jumittivat matkanteon: "Odottakaa minua maailmancupin startissa torstaina"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat