Jokaisella erikoiskokeella penkassa pyörähtänyt Grönholm myönsi, että yritti liikaa: "Olisi pitänyt kuunnella vaimoa"

Marcus Grönholm jatkanee rallia lauantaina, mutta tulospaineita ei enää epäonnistuneen perjantain jälkeen ole.

FIA yrittää tasoittaa yksityiskuljettajien tietä rallin MM-sarjaa. Kuvassa Marcus Grönholm Ruotsin rallissa 2019. Kuva: Nikos Mitsouras / AOP

Kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin yhden kilpailun mittainen paluu rallin MM-sarjaan sujui perjantaina heikosti, sillä Ruotsin rallin ensimmäiset erikoiskokeet osoittautuivat liian hankaliksi.

Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella Grönholm pyörähti, toisella jäi jumiin lumipenkkaan ja kolmannella ajoi ulos metsään niin pahasti, että tämän päivän osalta ajot jäivät kesken ja homma jatkuu lauantaina Rally 2 -säännön turvin.

– Pää sanoi, että pitäisi mennä, mutta ei ole nuotteja eikä rytmejä ajamaan tätä vauhtia. Pakko oli vain hyökätä. Vähän teki taas mieli yrittää, vaikka ei olisi pitänyt, Grönholm sanoi Yle Urheilulle palattuaan huoltoalueelle.

– Ohjelmanumerot alkoivat tosiaan jo aamulla. Pyörähdin alussa aika pahasti, ja syyläri meni täyteen lunta. Sama jatkui toisella pätkällä, ja kolmannella jäimme sitten kiinni.

Ennen kilpailua Grönholm painotti, että yrittää ottaa rauhallisesti ja nauttia matkasta, mutta kilpailuvietti vei kuitenkin voiton.

– Kyllä se vähän niin oli, vaikka mitä yritti muille uskotella. Olen ollut niin kauan pois, ettei näillä autoilla voi tulla tänne tuosta vain ajamaan. Testeissä voi vielä tulla hyvin edestakaisin samaa pätkää, mutta tässä pitäisi onnistua heti.

– Olisi pitänyt kuunnella vaimoa, että mitä sinä sinne menet enää ajelemaan, Grönholm naureskeli.

Ensimmäisen pyörähdyksen jälkeen Grönholm kysyi autossa kartanlukija Timo Rautiaiselta, paljonko he menettivät aikaa. Rautiaisen vastaus oli, että "älä sinä siitä murehdi".

– Heh, joo, se oli sellainen vakiokommentti jo aikanaan. Timo sanoi ongelmiin vain, että "tämä on tällaista" ja otti yllättävän rauhallisesti.

– Eiköhän me lauantaina ajeta ja lähdetä ensimmäisenä tielle putsaamaan latua. Mennään nyt vain ajamaan läpi tämä ralli, sillä tulimme kuitenkin tänne ajamaan.

Lue myös: