Nella Korpio saattaa pettyä MM-kisoissa, vaikka tulos olisikin hyvä – muistuttaa lajin supertähden käytöksestä

Nella Korpio odottaa kilpailuja ja tietää, miksi Mikaela Shiffrin saattaa näyttää maalissa pettyneeltä voitonkin jälkeen. Korpio on rinteessä lauantaina, kun Åren MM-kisoissa on vuorossa pujottelu.

urheilu
Nella Korpio
Tomi Hänninen

Suomen naisten alppimaajoukkueesta puuttuu tällä hetkellä esikuva, maailman kärkilaskija, josta nuoret naiset voisivat ottaa mallia. Tällä kaudella suomalaisista eniten maailmancupin pisteitä kerännyttä alppihiihtäjää, Nella Korpiota, tilanne ei haittaa.

- Jos olisi vaikka Mikaela Shiffrin vieressä ja saisi joka treenissä laskea häntä vastaan, joka laskee kovinta vauhtia maailmassa, niin se ehkä auttaisi. Mutta kuitenkin sitä tekee omaa juttua ja kehittää sitä, ja kun pääsee kisoihin, niin pääsee kilpailemaan ja vertaamaan vauhtia.

Korpion vauhti riitti maailmancupin pisteille ensimmäistä kertaa ennen joulua 2018 Courchevelissä. Sen jälkeen hän otti pisteitä myös Zagrebin ja Flachaun pujotteluissa. Yksi Korpion vahvuuksista on, ettei hän juurikaan jännitä kisatilanteissa.

Hän nauttii kilpailemisesta ja saa kisafiiliksen päälle juuri siitä, että odottaa starttia. Myös hänen luonteensa auttaa kisahermojen hallinnassa.

- Olen ollut aina melko rauhaton sielu, aina joko ajatukset juoksee tai itse olen liikkeessä. Mutta muuten olen aika leppoisa luonteeltani, en hirveästi esimerkiksi hermoile kiireen kanssa.

Kilpailuissa nuori suomalainen kamppailee toki muita vastaan, mutta myös itseään. Hän hakee laskuihinsa hyvää rytmiä ja sen löytyessä maalissa on helppo hymyillä.

- Se on monesti se tunne, mikä on ollut laskun aikana suksella. Saako oikeanlaisen peruskäännösrytmin, miltä tuntuu siitä kun laittaa ensimmäiset käännökset kiinni ja millaisen väännön saa laskemiseen. Saa draivin koko laskuun ja silloin ei monesti haittaa, vaikka tulee muutama virhe. Ne on helpompi korjata kun perustuntuma on hyvä. Sitten taas, jos se lähtee huonoon rytmiin heti alusta, niin koko lasku tuntuu ihan kauhealle.

Kisoissa muiden voittaminen tuo itseluottamusta ja varmistusta siihen, miltä vauhti treeneissä on tuntunut. Vaikka sijoitukseen olisikin tyytyväinen, ei se välttämättä näy maalialueella heti laskun jälkeen – jos lasku ei omasta mielestä ole ollut parasta, mitä osaa. Oikeanlainen itsekriittisyys on myös se voima, joka vie laskijaa yhä parempiin suorituksiin.

- Siksi monesti vaikka Shiffrin saattaa näyttää maalissa pettyneeltä, kun se ei ole tyytyväinen omaan suorittamiseen. Vaikka tulos saattaisi olla jotain, silti voi itse olla pettynyt, kun ei ole mielestään laskenut sillä tavalla kuin olisi pitänyt.

Naisten pujottelu Åren MM-kisoista TV2:ssa ja Areenassa la 16.2. kello 11.55 alkaen.

Lue lisää:

Nella Korpion mikaelashiffrinmäinen lasku ihastuttaa, mutta asenne saa entiset suomalaiset alppihuiputkin vakuuttumaan – "Hänestä voidaan odottaa Tanja Poutiaisen tasoista, jopa parempaakin laskijaa"

Suomen alppihiihtolupaus alkoi puhua itselleen, kun komeat maailmancup-pisteet olivat loppuhetkillä lipsua pois –”Tätä ei osannut sillä tavalla odottaa”

19-vuotias suomalaislupaus pujotteli sensaatiomaisesti maailmancupin pisteille – edellistä kertaa saa hakea Tanja Poutiaisen vuosilta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat