Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Hanno Möttölä: Markkanen tarvitsee ympärilleen oikeanlaisia pelaajia

Yle Puheen Urheiluperjantai-ohjelmassa vieraillut koripallovalmentaja Hanno Möttölä pohti Lauri Markkasen hienosti alkanutta uraa Chicago Bullsissa.

koripallo
Hanno Möttölä.
Tomi Hänninen.

– Chicagon pelejä ei ole ollut viime aikoina kiva katsella. Mutta Lauri on siellä, missä sopimus kertoo ja joukkue on ehkä parin vuoden sisällä valmis taistelemaan playoff-paikasta. Lauri tarvitsee ympärilleen epäitsekkäitä pelaajia, jotka luovat hänelle paikkoja, Möttölä sanoi.

Mäkelänrinteen lukiossa koripallolupauksia valmentavan Möttölän mielestä Euroliigan sekä Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n kiistely on kestämätöntä. Monet maajoukkueet eivät saa parhaita miehiään seurajoukkueista tärkeisiin karsintapeleihin.

– Tilanne on karmea fanien kannalta, pelaajien kannalta, maajoukkueen kannalta, MM-kisojen kannalta. Jos tämän oli pakko mennä näin MM-karsintojen suhteen ja menevätkö seuraavat EM-kisatkin samassa soinnussa, niin sitten se on se hinta, Möttölä suomi.

– Vaikka nämä ikkunat ovat haasteellisia, tämä toimii jalkapallossa. Miksei se toimisi koripallossa ja se toimikin ennen. Syyttävä sormi osoittaa Euroliigaan ja sinne johtoon, espanjalaiseen herraan. Samalla FIBA lähti kyllä vähän niin kuin puumiekan kanssa sotaan ja odotti että tämä jotenkin hoituu. Me emme saa Petteri Koposta tähän tärkeimpään peliin ja se on aika huono juttu.

Kuuntele lähetys kokonaisuudessaan Areenassa: https://areena.yle.fi/1-50056585

Lue myös:

Lauri Markkanen on tykittänyt uskomattomia lukemia NBA:ssa sen jälkeen, kun Henrik Dettmann kävi paikan päällä: ”Kaikkea tulee höpöteltyä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat