1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Rallin MM-sarja

Mönkään meni ja penkka kutsui! Katso miten Latvala pilasi rallinsa päivän viimeisellä erikoiskokeella

Jari-Matti Latvala oli hyvissä asemissa rallin kakkosena, mutta ajautuminen lumipenkkaan päivän viimeisellä erikoiskokeella vesitti voittosuunnitelmat.

Jari-Matti Latvala.

Toyotan Jari-Matti Latvala joutui pettymään raskaasti Ruotsin MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella. Maailmanennätyksen 197. MM-rallillaan tekevän Latvalan juhlaralli sujui kahdeksannelle pätkälle erinomaisesti, mutta ajautuminen syvälle lumipenkkaan vei voittomahdollisuudet.

Latvala ja kartturi Miikka Anttila kaivoivat autoa hangesta noin 20 minuutin ajan.

– Tämä Torsbyn pätkä ajettiin nyt ensimmäistä kertaa, ja ajoin kuluneilla renkailla liian kovaa näissä liukkaissa olosuhteissa. Se oli ihan täysin oma virheeni.

– Ensimmäinen asia oli saada auto ulos penkasta, mutta paikalla ei ollut ihmisiä juuri siinä kohdassa. Jos siinä olisi ollut 5–6 henkilöä paikalla, olisimme saaneet sen 20 sekunnissa, Latvala harmitteli.

Toyota ei juuri tilanteessa kolhuja saanut, ja Latvala lähteekin aikasakon jälkeen jatkamaan kisaamista lauantaina.

– Katsotaan, olisiko vielä mahdollisuutta kymppisijaan jotenkin tai yhteen pisteeseen. Pitää vain tehdä töitä ja nauttia ajamisesta.

Rallia perjantain jälkeen johtavalla Fordin Teemu Sunisella oli myös hankala viimeinen erikoiskoe. Lisävalot roikkuivat ja häiritsivät näkyvyyttä. Sunisen 13 sekunnin kaula Toyotan Ott Tänakiin kutistuikin vain kahteen sekuntiin.

Latvalan ja Sunisen tapahtumia voi katsoa oheiselta videolta kuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Kärjessä keikkuva Teemu Suninen tykittää elämänsä rallia Ruotsissa, mutta herpaantua ei voi: "Koko ajan täytyy painaa täysillä"

Jokaisella erikoiskokeella penkassa pyörähtänyt Grönholm myönsi, että yritti liikaa: "Olisi pitänyt kuunnella vaimoa"

Teemu Suninen johtaa Ruotsin MM-rallia perjantain jälkeen – katso tästä värikkään rallipäivän puhuttavimmat tapahtumat ja videot