Suora

  • Naisten Superpesiksen finaalit
  • Rallin MM, Turkki, EK 1 - live
  • Kohtelias kieli
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Kauppaako Edmonton Oilers Jesse Puljujärven? Vaikeuksissa olevan suomalaishyökkääjän agentti kommentoi tuoreimpia huhuja: "Tällainen voisi olla mahdollista"

Kanadalainen TSN uutisoi perjantai-iltana Edmontonin olevan valmis kauppaamaan Jesse Puljujärven.

NHL
Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers.
Jesse Puljujärvi on tehnyt yhdeksän (4+5) tehopistettä 45 ottelussa.Will Newton / Getty Images.

Edmonton Oilersin Jesse Puljujärven, 20, ympärillä on riittänyt turbulenssia läpi kauden. Milloin nuori suomalaislahjakkuus on pelannut AHL:ää Bakersfieldissa, milloin tämä on tuskaillut pienen ja vaihtuvan roolin kanssa NHL:n puolella. Kun käsillä on kaiken lisäksi tulokassopimuksen viimeinen vuosi, spekulaatiot jatkosta seurassa ovat nekin olleet usein otsikoissa.

Viimeksi perjantaiaamuna paikallista aikaa kanadalaisen TSN:n Ryan Rishaug twiittasi seuran käyneen keskusteluja (siirryt toiseen palveluun) Puljujärven agentin Markus Lehdon kanssa. Rishaugin mukaan keskustelun aiheena oli ollut pelaajan mahdollinen kauppaaminen sekä AHL- komennus.

TSN:n mukaan Oilers on valmis kauppaamaan Puljujärven, mikäli hinta olisi kohdallaan.

– Tässä on kaksi ja puoli vuotta käyty dialogia seuran kanssa Jessen pelaamiseen liittyen. Joten ei tällaiseen juttuun nyt mitään ihmeellistä draamaa liity. Sieltä on siirtotakaraja tulossa vastaan ja kaikki joukkueet varmasti pohtivat, miten voisivat mahdollisesti vahvistaa systeemiään, Markus Lehto sanoo Yle Urheilulle.

Puljujärven kauppaaminen on toki mahdollista, vaikka perinteisesti siirtotakarajalla rivejään vahvistavat seurat ovat niitä, jotka pyrkivät menestymään tulevan kevään pudotuspeleissä. Puhutaan usein niin sanotuista vuokrapelaajista. Neljä maalia kuluvalla kaudella tehnyt Puljujärvi ei ole tässä katsannossa kovin houkutteleva vaihtoehto pudotuspelijoukkueille.

Jos Oilers todella haluaisi kaupata suomalaispelaajansa, kesällä potentiaalisia kauppakumppaneita voisi olla markkinoilla enemmän.

– Agendaan kuuluu, että seurat käyvät agenttien kanssa asioita läpi. Enemmänkin on keskusteltu siitä, mikä on Jessen tulevaisuuden kannalta parasta. Onko nyt oikea aika kaupata nuorta pelaajaa, paha sanoa, Lehto pyörittelee.

– Olen silti täysin vakuuttunut, että Puljujärvi on tähän sarjaan 20–30 maalin pelaaja. Onko se sitten Edmontonissa, niin sitä tässä on pyöritelty.

Rishaugin mukaan myös mahdollisesta AHL-komennuksesta on keskusteltu seuran ja agentin välillä.

– Pirun vaikea kysymys. Itse olen sitä mieltä, että jos Jesse saisi pelata kymmenen peliä samassa ketjussa 15-17 minuutin peliajalla, vähän ylivoimaa siihen päälle, niin hän tekisi ihan samalla tavalla tulosta kuin muutkin laiturit siellä. AHL on sarja, jolla ei välttämättä ole enää Jesselle paljon annettavaa.

Se, mitä lopulta tapahtuu mahdollisen pelaajakaupan tai AHL-komennuksen suhteen, jää nähtäväksi.

– Kuten sanottu, ei tähän mitään erityistä draamaa liity, että juuri nyt aletaan kauppaamaan nuorta pelaajaa. Tällaisia keskusteluja käydään usein. Mutta varmasti Jesse siihen kategoriaan pelaajia kuuluu, joiden kohdalla tällainen voisi olla mahdollista.

Lue myös:

NHL:n siirtotakaraja lähestyy – nämä suomalaiset saattavat joutua kaupatuksi

Kommentti: Puljujärvi jälleen kerran umpikujassa – pelaajakauppa alkaa näyttää ainoalta ratkaisulta

Jesse Puljujärvi nauraa kauppahuhuille, mutta hänen tilanteensa alkaa olla kaaottinen: "En ole ansainnut enempää"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat