Suora

  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Jättiyllättäjä Huttunen pamautti Ruotsissa uransa ensimmäisen MM-rallin pohja-ajan: "Tämä on hyvä auto loskassa, kun ei ole liikaa voimaa"

Skodalla WRC2-luokassa kolmantena oleva Huttunen yllätti takaa kaikki kärkikuljettajat Ruotsin MM-rallin perjantaipäivän viimeisellä erikoiskokeella.

Rallin MM-sarja
Jari Huttunen yllätti pohja-ajalla Ruotsin rallissa.
AOP

Ruotsin MM-rallin perjantaipäivän viimeisen erikoiskokeen, 8,9 kilometrin mittaisen Torsby 1:n voittajaa tuskin osasi veikata etukäteen kukaan. Skoda Fabiaa Värmlannin sora- ja loskaränneissä käskyttävä Jari Huttunen pyyhälsi takaa voittajaksi, ja 24-vuotias kiuruveteläinen nappasi näin uransa ensimmäisen pohja-ajan MM-rallissa.

Huttunen näki, että lähtöpaikasta oli etua.

– Hyvä meininki, ja lähtöpaikka oli varmasti meidän puolella. Tällainen R5 on hyvä loskassa, kun ei ole liikaa voimaa, Huttunen myhäili Yle Urheilulle Torsbyssä.

– Kivaa oli laskea tulemaan, ja kylki edellä tultiin koko matka.

Huttunen on WRC2-luokassa perjantain jälkeen kolmantena hieman alle 30 sekuntia norjalaista Ole Christian Veibyä perässä.

– Vähän vaihteleva päivä se oli. Alku oli kankea, ja tuntui, ettei lähde kulkemaan siten kuin pitäisi. Rengas puhkesi vielä aamulenkin viimeisellä pätkällä ja jäimme puoli minuuttia.

Olosuhteet ovat heittäneet myös Huttuselle oman haasteensa.

– Kaksi päivää on vielä jäljellä. Kovaa pitää ajaa, mutta maaliinkin pitäisi päästä. Tällaisessa kelissä jossain paikassa on soralla tosi hyvä pito, ja toisaalla taas loskaa vieressä. Ei oikein aina tiedä, miten pitäisi tulla ja keli vähän vaikeuttaa menoa, Huttunen tuumi.

Lue myös:

Nyt on eleganttia tyyliä – Esapekka Lapin uudet ajolasit herättävät hilpeyttä: "Ideahan on se, että näyttää idiootilta"

Mönkään meni ja penkka kutsui! Katso miten Latvala pilasi rallinsa päivän viimeisellä erikoiskokeella

Teemu Suninen johtaa Ruotsin MM-rallia perjantain jälkeen – katso tästä värikkään rallipäivän puhuttavimmat tapahtumat ja videot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat