Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kaisa Mäkäräisellä on tänään MM-kenraali ainutlaatuisessa paikassa – asiantuntija toivoo malttia

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka sanoo, että Kaisa Mäkäräisen ei kannattaisi kiriä heti kiinni takaa-ajossa ensimmäisenä ladulle lähtevää Norjan Marte Olsbu Röiselandia.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Jatkuvatko Kaisa Mäkäräisen huippusuoritukset lauantainakin? EPA-EFE/GEORGE FREY

Kaisa Mäkäräisellä on tänään lauantaina luvassa viimeinen henkilökohtainen maailmancupin kisa ennen maaliskuun MM-kisoja Ruotsissa, kun hän starttaa takaa-ajoon Yhdysvaltojen Soldier Hollow’ssa. Mäkäräinen lähtee ladulle toisena ja 11 sekuntia perässä Norjan Marte Olsbu Röiselandia.

Kisapaikka on hyvin mielenkiintoinen, sillä samassa sijainnissa käytiin vuonna 2002 Salt Laken olympialaisten ampumahiihtokisat. Paikka sijaitsee 1800 metriä merenpinnan yläpuolella.

Mäkäräinen totesikin itse pikakisan jälkeen, että ei ole koskaan kisannut maailmancupissa näin korkealla. Hän oli myös todella väsynyt kisan jälkeen ja jäi makaamaan maalissa pitkäksi aikaa lumen pintaan.

– Kyllähän se on todella kova paikka kisa tuolla toista kertaa. He eivät ole valmistautuneet tuollaisiin korkeisiin olosuhteisiin. Nyt ratkaisee, kuka on palautunut, ja kuka on osannut tehdä tarpeeksi hiljaa palauttavat lenkit, Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka sanoo.

Perunka itse kisasi juurikin vuoden 2002 olympialaisissa, joten hänellä on myös Soldier Hollow’sta omaa kokemusta. Perunka toivookin malttia Mäkäräiseltä.

– Korkealla ollaan, niin ei saisi ampaista täysillä matkaan ensimmäisellä kierroksella. Pitää antaa koneen käynnistyä vähän pidempään kuin merenpinnan tasolla hiihdettäessä, Perunka sanoo.

Mäkäräisen ei kannattaisikaan lähteä heti kirimään 11,5 sekuntia edellä lähtevää Röiselandia.

– Röiseland on kuitenkin sen verran kova hiihtäjä. Kisan ratkaisut tehdään ammuntapaikoilla ja mahdollisesti viimeisellä kierroksella, Perunka toteaa.

Ammuntapenkalla Mäkäräinen onnistui hyvin torstain pikakilpailussa. Suomalaiskonkarille tuli kymmenellä laukauksella vain yksi pummi. Se oli hyvä nousu Canmoren tahmean pikakisan 48. sijan jälkeen.

– Ampumahiihto on erittäin herkkä laji. Kaisalla ei ole ollut varmuutta ammunnassa tällä kaudella. Taitoa on ollut, mutta varmuus ei ole ollut paras mahdollinen. Mutta uskon, että hyvä onnistuminen ainakin edesauttaa toisessa onnistumisessa, Perunka sanoo.

Naisten takaa-ajo suorana kello 19.00 TV2:ssa ja Areenassa.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräinen vastoinkäymisten jälkeen palkintokorokkeelle – "Ailahtelua on ollut älyttömän paljon, ei auta kun sietää sitä"

Kaisa Mäkäräinen pelasti katastrofimaisen Pohjois-Amerikan kiertueensa: ”Tämä oli superpäivä!”

Kaisa Mäkäräiseltä huima onnistuminen! Suomalaistähti kamppaili tiukasti voitosta 46 tunnin matkan jälkeen – toimitsija joutui ottamaan sukset pois jalasta

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat