Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Mitä tarkoittaa kirraaminen, entä sumppu, aukee tai eri? – asiantuntija avaa rallitermistöä kansantajuisesti

Rallitermistö kuulostaa haasteelliselta ymmärtää, ja nuottien lukemiseen onkin monta eri tyyliä. Yle Urheilun asiantuntija ja pitkän linjan kartturi Jarmo Lehtinen selittää muutamia tyyypillisimmistä termeistä.

Rallin MM-sarja
Jari-Matti Latvala Ruotsissa 2019.

Kartanlukeminen on tarkkaa puuhaa, ja nuotituksella on rallissa todella tärkeä rooli. Kuljettajan ja vieressä istuvan kartturin yhteistyön täytyy toimia saumattomasti, jotta menestyksestä voidaan haaveilla.

Ralliin liittyy paljon termejä, jotka eivät ehkä ole tavalliselle rallikatsojalle kovin tuttuja. Oheisella videolla Yle Urheilun asiantuntija, erityisesti Mikko Hirvosen kartturina tutuksi tullut Jarmo Lehtinen selittää muutamia rallipätkiltä tuttuja termejä sekä sitä, millaisia erilaisia tyylejä nuotituksessa on.

Mikäli sinulla on askarruttava kysymys ralliin liittyen, voit lähettää sen Urheilustudion WhatsApp-numeroon 044 421 4530. Vastauksia kerrotaan niin Yle Urheilun rallilähetyksissä kuin Urheilustudiossakin.

Lue myös:

Meneekö rallijargon yli ymmärryksen? Ei hätää, sillä "Ralli-Mitäh?!" etsii sinulle vastauksen – ensimmäinen vastaaja on tietenkin Tommi Mäkinen!

Ott Tänak täysin omaa luokkaansa, Lappi nousi komeasti jakamaan kakkospaikkaa – katso tästä Ruotsin MM-rallin puhuttavimmat tapahtumat ja videot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat