Suora

  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Katso jännittävä romuralli maastohiihdon maailmancupissa! Asiantuntija Jauhojärvikin muutti mieltään, kun hiihtotähdet menivät maalissa solmuun

Cognen maailmancupin sprintteihin tuli eloa, kun venäläistähdet Sergei Ustjugov ja Aleksandr Bolshunov karsiutuivat jatkosta epäonnekkaiden vaiheiden jälkeen.

urheilu
Hurjaa kolarirallia Cognen sprintissä – venäläistähdille kävi köpelösti
Hurjaa kolarirallia Cognen sprintissä – venäläistähdille kävi köpelösti

Maastohiihdon maailmancupissa vietetään viimeistä kisaviikonloppua Cognessa Italiassa ennen ensi viikon MM-kisoja Seefeldissä.

Lauantaina vuorossa ovat sprintit. Venäläistähti Sergei Ustjugov oli antamassa vahvaa näyttöään kunnostaan erävaiheen alussa. Ustjugov pinkaisi kärkeen, mutta osui italialaisen kotiyleisön suosikki Federico Pellegrinon kanssa yhteen suksillaan. Sen jälkeen venäläisen tasapaino petti ja Ustjugov kaatui.

Ustjugov tuli maaliina viimeisten joukossa, mutta hieman hymyillen. Pellegrino levitteli puolestaan käsiään ja ihmetteli, mitä oli tapahtunut. Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi piti tilannetta tahattomana suksien kolahtamisena yhteen.

– Ustjugov antoi kyllä selkeän myrskyvaroituksen Norjan tähti Johannes Hösflot Kläbolle. Mies on kunnossa, Jauhojärvi pohti asetelmia MM-sprinttiin.

Dramaattiset tapahtumat eivät jääneet tähän. Myöhemmin erävaiheessa toinen venäläistähti Aleksandr Bolshunov osui samanlaisessa tilanteessa suksille ranskalaisen tähden Richard Jouven kanssa. Bolshunov kaatui ja putosi jatkosta. Jouve puolestaan taisteli jatkopaikasta kovasti Ruotsin Marcus Gratea ja Yhdysvaltojen Simeon Hamiltonia vastaan.

Kolmikko tuli niin terävästi lopun, että Grate ja Hamilton olivat melkein solmussa ja kiinni toisissaan maalissa. Jouve putosi kuitenkin jatkosta. Gråte oli hieman onnekkaastikin ykkönen. Erässä jo oli aiemmin kaatunut Ruotsin Hugo Jacobsson.

Tapahtumien jälkeen Jauhojärveäkin hämmästytti.

– Pakko muuttaa kantaa siitä, että tämä olisi muka tylsä rata, Jauhojärvi naureskeli erän jälkeen.

Lopulta Pellegrino voitti kisan. Italialaismenestystä täydensi Francesco de Fabiani kakkossijallaan.

Suomalaismiehiä ei ole mukana lauantaina sprintissä. Naisten puolella Anne Kyllönen, Vilma Nissinen ja Emmi Lämsä jäivät ulos erävaiheesta. Kyllönen oli parhaana suomalaisena karsinnan 44:s.

Päivitetty kello 15.15. Lisätty miesten lopputulokset ja tieto Pellegrinon voitosta.

Lue lisää:

Kaikki suomalaisnaiset jäivät sprintin karsintaan, Anne Kyllönen parhaana suomalaisena 44:s

Suomen päävalmentaja selitti naisten vaisuutta sprintissä suksivalinnoilla – Diggins vei voiton

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat