Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.

Kolmiloikan SE-mies Simo Lipsanen hyppää SM-halleissa myös pituutta – Euroopan tilastokärki valmistautuu EM-kisoihin maltillisin tavoittein

Simo Lipsanen vei odotetusti kolmiloikan Suomen mestaruuden viimeisessä kolmiloikkakilpailussaan ennen Glasgow'n EM-halleja.

yleisurheilu
Simo Lipsanen
Simo LipsanenAOP

Yleisurheilun SM-hallimestaruuksista kilpaillaan tänä viikonloppuna Kuopiossa. Viikonlopun ensimmäisestä Suomen mestaruudesta kilpailtiin kolmiloikassa, jossa kultaa otti odotetusti Simo Lipsanen.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten kolmiloikkaajan neljäs peräkkäinen SM-hallikulta irtosi tuloksella 16,19, kun seurakaveri Arttu Tyystjärvi nousi SM-hopealle 15,41 kantaneilla loikilla. Lapin Lukon Aaro Davidila oli kolmas tuloksella 15,24.

– Joutui vähän väkisin vääntämään. En ollut parhaimmillani tänään, kolme kuudesta hypystään yli astunut Lipsanen kertoo Yle Urheilulle.

Viikko sitten halli-SE:n 16,98 Ranskassa venyttänyt Lipsanen kilpailee kahden viikon päästä EM-halleissa Glasgow’ssa. Kuopion SM-hallit ovat lappeenrantalaisen viimeiset kilpailut ennen kauden päätavoitettaan.

Lipsanen kilpailee sunnuntaina SM-hallien pituushypyssä, johon hän lähtee tilastokakkosena. Tilastokärki, Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen, on hypännyt kuluvalla kaudella kovan tuloksen 7,94.

– SM-hallien jälkeen rauhoitetaan tilannetta ja ladataan EM-kisoihin kaikki, Lipsanen kertoo

23-vuotias Lipsanen teki aikuisten tasolla läpimurtonsa kaksi vuotta sitten, kun hän sijoittui EM-halleissa Belgradissa seitsemänneksi silloisella SE-tuloksella 16,84.

Glasgow’n hiekkalaatikolta Lipsanen lähtee hakemaan parannusta parin vuoden takaiselle onnistumiselle. Euroopan tilaston ykkönen on tavoitteissaan maltillinen.

– Tiedostan oman potentiaalini ja mahdollisuuteni, mutta tehdään nyt viimeistelyt niin hyvin kuin osataan. EM-kisoissa nähdään, miten käy, Lipsanen sanoo.

Lue myös:

Vähemmän virheitä ja enemmän lepoa, siinä ovat Simo Lipsasen menestyskauden tekijät – "Urheilu on siitä jännää, että aina uskotaan parempaan huomiseen"

Simo Lipsanen loikki halli-SE:n – ennätys parani 14 sentillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat