Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Eero Hirvonen jätti SM-kisat kesken hirmuhypyn jälkeen – päävalmentaja silti iloinen: ”Rock and rollilla MM-kisoihin”

Päävalmentaja Petter Kukkonen kertoo, että Eero Hirvonen on kärsinyt tällä viikolla flunssasta. Mutta Hirvonen oli kuitenkin vireessä mäkimontussa SM-kisoissa Jyväskylässä.

yhdistetty hiihto
Eero Hirvonen.
Eero Hirvonen.AOP/imago sport

Yhdistetyn SM-kisoissa Eero Hirvonen täräytti komeasti Jyväskylässä HS108-mäessä 106 metrin hypyn. Hirvonen olisi lähtenyt 10 kilometrin hiihtokisaan peräti 18 sekuntia maajoukkuetoveriaan Ilkka Herolaa edellä.

Hirvonen päätti kuitenkin jättää SM-kisan kesken ennen hiihtolenkkiä. Herola hiihti Suomen mestaruutteen. Otto Niittykoski otti SM-hopeaa ja Olli Salmela pronssia. Herola oli Niittykoskea nopeampi 1 minuutilla ja 40 sekuntia. Maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen selvitti puhelimitse tilannetta Yle Urheilulle. Kukkosen mukaan Hirvonen on ollut flunssassa jo viikon ajan. Flunssaoireita oli viime viikonloppuna Lahdessa, jolloin Herola ja Hirvonen nappasivat maailmancupin parisprinttikisasta komean voiton.

– Eero on pikku hiljaa toipumassa flunssasta. Eilinen ja tämä päivä ovat ensimmäisiä niin sanottuja terveitä päiviä. Olisi ollut liian aikaista, että Eero olisi tehnyt kovan kilpailusuorituksen. Olisi voinut käydä niin, että olisi menty huonompaan suuntaan, Kukkonen avaa.

Flunssa on kuitenkin voinut olla tavallaan onni tilanteessa. Tunnetusti yhdistetyn urheilijoilla on ollut tahmeaa tällä kaudella mäessä. Viime aikoina on ollut valoisampaa. Flunssan takia Hirvonen joutui tavallaan keskittymään entistä enemmän mäkiharjoituksiin. Laukaalaislähtöinen Hirvonen ei joutunut lainkaan petipotilaaksi, mutta ei saanut tehdä kovia harjoituksia.

– Olemme pyrkineet hyppäämään tällä viikolla enemmän. Tämän päivän kisankin jälkeen jäimme harjoitteleman Eeron kanssa kotimäkeensä, Kukkonen toteaa.

Kukkonen ei ollutkaan huolissaan Hirvosen kunnosta, vaan hänellä olikin aihetta olla iloinen SM-kisojen jälkeen. Vaikeat ajat alkaa olla selätetty. Kukkonen on lähtemässä mukavissa tunnelmissa ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin Seefeldiin.

– Helmikuun alussa joukkueen tilanne näytti heikolta. Nyt on saatu pää pinnalle. Joukkueella on positiivinen ilme. Tämä päivä vahvisti sitä, että koko ajan menossa positiivinen kierre ylöspäin. Ilkka ja Eero tekivät hyviä suorituksia, Kukkonen sanoo.

Mitalitavoitekin on ihan realistinen tällä hetkellä, vaikka joukkueessa ei siitä nyt puhuta. Yhdistetyn urheilijat ovat vauhdissa Seefeldisä heti toisena kisapäivänä eli ensi perjantaina. Odotettu parisprintti on sunnuntaina.

– Pojat janoavat itse mitalia. He ovat puhuneet siitä vuoden tai kaksi. Emme ole missään vaiheessa tarkistaneet mitalitavoitetta alaspäin. Mutta olemme puhuneet tuloksista jo aika paljon. Se ei tule pakottamalla. Koitamme saada rock and roll –vaiheen Seefeldiin, Kukkonen toteaa.

Lue lisää:

Juhliiko Iivo Niskanen kultaa, montako mitalia Pärmäkoski nappaa? – Näin seuraat Ylen kanavilta Seefeldin MM-hiihtoja

Voitto kotiyleisön edessä nosti viimeistään MM-odotukset pilviin, mutta se ei yhdistetyn tähtiä haittaa – hiihtojärjestys juonittiin niin, ettei viime vuoden kommellus päässyt toistumaan

Näin ratkesi upea voitto yhdistetyssä – miestä kaatui loppusuoralla sinne ja tänne, mutta Hirvonen kiri Suomen ykkösenä maaliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat