Suora

  • Lentopallon Suomen cup, naisten loppuottelu LP Viesti - LiigaPloki
  • Lentopallon Suomen cup, naisten loppuottelu LP Viesti - LiigaPloki
  • Urheiluruutu

Kaisa Mäkäräisen MM-odotukset nousivat herkullisiksi: "Aivan loistavaa!"

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka hehkuttaa Kaisa Mäkäräisen suorituksia viimeisissä maailmancupin kisoissa ennen MM-kisoja, mutta tietää mitaleiden olevan kovan onnistumisen takana.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Katso kooste Mäkäräisen kisasta!

Kaisa Mäkäräinen lähtee valmistautumaan kolmen viikon päästä odottaviin Östersundin MM-kisoihin varmasti hyvin mielin, sillä hän nappasi viimeisissä maailmancupin kisoissa kaksi palkintokorokesijaa. Lauantain takaa-ajoon Mäkäräinen lähti ladulle toisena ja oli ongelmissa ensimmäisellä ampumapaikalla.

Mäkäräinen ampui kisassa yhteensä kolme ohilaukausta ja nousi pahimmillaan yhdeksänneltä sijalta takaisin kolmanneksi.

Ratkaisevalla viimeisellä paikalla Mäkäräinen ampui kylmästi nollat ja nousi palkintokorokesijoille takaisin.

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka hehkutti Mäkäräisen kisaa lauantaina.

– Aivan loistavaa, Perunka sanoi

– Alussa oli pientä hapuilua, mutta sen jälkeen ei ollut mitään. Kaisa oli keskittynyt ja antoi palaa samoilla rytmeillä. Hän paransi koko ajan.

Kovassa Pohjois-Amerikan rupeamassa vaikeuksiltakaan ei vältytty, kun Kanadasta Yhdysvaltoihin mennessä Mäkäräinen missasi sääongelmien takia jatkolentoja. Asekin katosi hetkeksi. Kanadan pakkasissa käyty yksi pikakisa oli myös todella vaisu.

Nyt asiantuntijan mukaan olisikin tärkeää levätä ensi viikko ja sitten yrittää nautiskella hymy huulilla viimeisistä valmistautumisista kauden pääkisoihin.

– Ehkä pieni henkinen takaa-ajoasema sopii Kaisalle. Nyt asetelmat ovat herkulliset. Hän ei ole maailmancupin johdossa. Ei ole paineita, eikä kyselyjä siitä. Mutta nyt Kaisa sai hallittuja suorituksia. Näistä tulee itseluottamusta ja aistijälki aivoihin, Perunka korostaa.

Mitalit ovat kuitenkin joka tapauksessa tässäkin vireessä kovan työn takana.

– Kaiken täytyy onnistua. Kaluston ja urheilijan pitää olla kunnossa. Ei saa puristaa aseesta liikaa. Mutta tämä on se ampumahiihdon dilemma. Pitäisi olla keskittynyt, mutta silti myös rennoin mielin, Perunka kuvailee.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräinen taisteli palkintokorokkeelle vaikean alun jälkeen! Suomalaistähti ei ollut saada asetta selkään

Kaisa Mäkäräinen vastoinkäymisten jälkeen palkintokorokkeelle – "Ailahtelua on ollut älyttömän paljon, ei auta kun sietää sitä"

Kaisa Mäkäräinen pelasti katastrofimaisen Pohjois-Amerikan kiertueensa: ”Tämä oli superpäivä!”

Kaisa Mäkäräiseltä huima onnistuminen! Suomalaistähti kamppaili tiukasti voitosta 46 tunnin matkan jälkeen – toimitsija joutui ottamaan sukset pois jalasta

Kaisa Mäkäräisen kisamatkasta tuli katastrofi – kadonnut ase ja peruuntuneet lennot jumittivat matkanteon: "Odottakaa minua maailmancupin startissa torstaina"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat