Suora

  • Urheiluruutu

Kerttu Niskanen ällistyi nousustaan maailmancup-kisan voittajaksi – takana valtavia pettymyksiä: "Olen ollut niin pahassa montussa"

Kerttu Niskanen lähti hakemaan Cognesta itseluottamusta. Sitä hän myös sai runsaasti uransa toisella maailmancupin voitollaan.

hiihto
Kerttu Niskanen
Lehtikuva

Kerttu Niskanen yllätti hiihtokansan ottamalla voiton Cognessa Italiassa 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmancupin kisassa, vaikka moni hiihtotähti jätti kisan välistä. Taakse jäivät toiseksi tullut Sveitsin Nadine Fähndrich ja kolmanneksi jäänyt Venäjän tähti Natalia Neprjajeva.

Mutta häkeltynyt oli itse Niskanenkin, vaikka hän tiesi radan sopivan vuorohiihtopätkineen. Niskanen reagoikin hulvattomasti maalissa kuultuaan kärkipaikastaan.

Kerttu Niskanen.
Katso Niskasen hulvaton reaktio maalissa

– Voitto oli tietysti yllätys. Odotin tästä kauden parasta suoritusta. Päivä päivältä on mennyt paremmin. Mutta kyllä pidin Neprajevaa todella kovana ja jopa voittamattomana. Hän on pystynyt hiihtämään jatkuvasti palkintokorokkeelle. Venäläiset ovat olleet pitkään jo korkealla. Olen iloinen, että pystyin muutaman kovan lyömään, Niskanen sanoi Yle Urheilulle puhelimitse kisan jälkeen.

Voitto oli Niskasen uran toinen maailmancupissa. Ensimmäinen tuli Lenzerheidessä vuonna 2014. 30-vuotiaalla Niskasella on ollut viime vuosina vaikeuksia. Pyeongchangin olympialaiset olivat hänelle suuri pettymys. Alkukaudesta Niskanen kärsi ylikunnosta ja hän palasi kisaladuille kuuden viikon tauon jälkeen Otepäässä. Tuolloin Niskanen ei vielä osannut odottaa tämän päivän kaltaista suoritusta.

– Olen ollut niin kateissa. Olen ollut niin pahassa montussa, että on ollut vaikea uskoa itsekään, että nousisin sieltä. Kyllä tämä tekee hyvää, Niskanen tunnelmoi.

– Korkealla pystyy hiihtämään hyvin. Vaatii vain kovaa puristusta. Ei tarvitse olla niin kovassa suorituskyvyssä. Kunto on vain niin hyvä.

Nyt Niskanen näkee, että lepo teki hyvää. Hän ehti jo aiemmin todeta, että Cognessa on tärkeämpää onnistua kuin viime viikolla Lahdessa. Hän kaipasi itseluottamusta ja sitä Niskanen nyt myös roppakaupalla sai voitostaan.

Ensi viikolla alkaviin Seefeldin MM-kisoihin Niskanen lähtee todella hyvin mielin.

– Pääkopalle tämä teki hyvää. On helpompi ja mukavampi lähteä matkustamaan Seefeldiin, Niskanen päätti.

Lue lisää:

Kerttu Niskanen yllättyi voitostaan Seefeldin MM-kenraalissa – katso hulvaton reaktio maalissa

Superyllätys! Kerttu Niskanen ylsi upeaan voittoon MM-kenraalissa

Viime kuukaudet olleet Kerttu Niskaselle henkisesti uran kovin paikka – "Jos olympialaisissa koeteltiin, niin nyt koeteltiin vielä enemmän"

Kerttu Niskasen unelmat murskautuivat Etelä-Korean olympialaduille, mutta hän uskoo saaneensa hyvän opetuksen – "Elämä jatkuu, kisoja tulee vielä"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat