Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pärmäkoski ja Niskanen taistelevat yhdessä MM-mitaleista? Päävalmentaja Jauhojärven spekulaatiosta: ”Kristalla on suunnitelmissa hiihtää parisprintti”

Matti Haavisto avasi yhtä Seefeldin MM-joukkueen kysymysmerkkiä Cognen maailmancupin naisten kisan jälkeen.

hiihto
Matti Haavisto.
Matti Haavisto.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto oli iloinen koko naisten joukkueen panoksesta sunnuntaina 10 kilometrin perinteisen kisassa. Kerttu Niskasen voiton lisäksi Anne Kyllönen oli 10:s ja Vilma Nissinen nappasi uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet 23. sijallaan. Emmi Lämsä haki hyvää kokemusta 47. sijallaan.

Niskaselle voitto oli kova juttu ylikuormitustilasta selvitymisen ja lepäämisen jälkeen.

– Kerttu ja hänen valmentajansa Pekka Vähäsöyrinki ovat tehneet oikeita asioita joulukuussa, kun näytti ylikuormitustilalta. He tekivät oikeita ratkaisuja ja noudattivat suunniteltua linjaa, Haavisto sanoi Yle Urheilulle.

Vaikka useampi kärkinimi puuttui, niin Niskanen päihitti muun muassa Venäjän tähden Natalia Neprjajevan sunnuntain kisassa.

Kisan jälkeen alkoi kuuma spekulaatio Suomessa siitä, taistelevatko mitaleista ensi viikonloppuna Seefeldin MM-parisprintissä nyt Niskanen ja Pärmäkoski.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi heitti , että sunnuntaina nähdyllä Niskasen nousukunnolla Pärmäkoskella ja Niskasella olisi mitalimahdollisuuksiakin parisprintissä.

Haavisto on myös Krista Pärmäkosken henkilökohtainen valmentaja. Suuri kysymysmerkki on aiemmin ollut se, haluaako Pärmäkoski hiihtää kisaa.

– Kristalla on suunnitelmissa hiihtää parisprintti. Pitää Kertun kanssa puhua, mutta tämä ei ole mitenkään poissuljettu vaihtoehto, Haavisto totesi kisan jälkeen ja muistutti, että Kerttu Niskasen tärkein matka on MM-kisoissa sunnuntainakin kisattu 10 kilometriä perinteisellä.

Lue lisää:

Kerttu Niskanen ällistyi nousustaan maailmancup-kisan voittajaksi – takana valtavia pettymyksiä: "Olen ollut niin pahassa montussa"

Superyllätys! Kerttu Niskanen ylsi upeaan voittoon MM-kenraalissa

Kerttu Niskanen yllättyi voitostaan Seefeldin MM-kenraalissa – katso hulvaton reaktio maalissa

Kommentti: Nyt kun MM-joukkuevalinnat on tehty, alkaa vielä mielenkiintoisempi valintarumba

Salpausselän kisat jättivät kysymyksiä ilmaan – Niskasen ja Hakolan paineet Seefeldiä varten karisivat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat