Suora

  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Asiantuntija Jauhojärvi äimän käkenä Kerttu Niskasen voitosta: ”Kuuden parhaan joukossa, vaikka kaikki parhaat olisivat olleet paikalla”

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi piti Kerttu Niskasen voittoa Cognessa jymy-yllätyksenä.

hiihto
Kerttu Niskanen.
Katso Niskasen hulvaton reaktio maalissa

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi lukeutui yllättyneiden joukkoon, kun Kerttu Niskanen hiihti 10 kilometrin perinteisen kisan voittoon Cognen maailmancupissa sunnuntaina.

Niskanen on ollut suurissa vaikeuksissa viime vuosina. Pyeongchangin olympialaisissa Niskanen koki suuret pettymykset. Tällä kaudella vaivasi alkuvaiheessa ylirasitustila.

Hän palasi kuuden viikon tauon jälkeen kisaladuille Otepään maailmancupissa kuukausi sitten, mutta tällaista nousukäyrää Jauhojärvikään ei osannut odottaa. Hän kertoi tv-selostuksen aikana olevansa ”äimän käkenä” Niskasen voitosta.

– Voitto oli melkoinen jymy-yllätys. Otepäässä Kerttu oli lähes kolme minuuttia keulaa perässä. Toki Therese Johaug voitti ylivoimaisesti, mutta sen päivän kakkonekin oli kaksi minuuttia edellä. Tässä on tapahtunut huima kehitys muutamassa viikossa. Kun kehitys lähtee montun pohjalta, niin muutamassa viikossa tapahtuu paljonkin, Jauhojärvi totesi Urheilustudiossa kisan jälkeen.

Mutta mitä tämä tarkoittaa ensi viikolla Seefeldin MM-kisoja ajatellen? Niskasen päämatka lienee myös siellä 10 kilometriä perinteisellä.

– Maailman ykköshiihtäjiä puuttui tänään. Se mahdollisti voiton. Mutta luultavasti Kerttu olisi ollut tämän päivän hiihdolla kuuden joukossa, vaikka kaikki olisi ollut paikan päällä. Nyt on tehty oikeita asioita joulukuun aikana. On tehty rauhallista ja palauttavaa harjoittelua, Jauhojärvi havainnollistaa.

– Kun kunto ylöspäin lähtee, se kohisee korvissa.

Naisten 10 kilometrin perinteinen on luvassa Seefeldissä tiistaina 26. helmikuuta. Ennen sitä on luvassa ensi viikonloppuna vielä parisprintti, jonne Jauhojärvi spekuloi Niskasen nousukunnon perusteella mitalitaistoakin Krista Pärmäkosken kanssa.

Lue lisää:

Pärmäkoski ja Niskanen taistelevat yhdessä MM-mitaleista? Päävalmentaja Jauhojärven spekulaatiosta: ”Kristalla on suunnitelmissa hiihtää parisprintti”

Kerttu Niskanen yllättyi voitostaan Seefeldin MM-kenraalissa – katso hulvaton reaktio maalissa

Kerttu Niskanen ällistyi nousustaan maailmancup-kisan voittajaksi – takana valtavia pettymyksiä: "Olen ollut niin pahassa montussa"

Superyllätys! Kerttu Niskanen ylsi upeaan voittoon MM-kenraalissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat