1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

17-vuotias Jessica Kähärä ponnisti vanhojen tansseista Glasgow'n EM-korkeushypyn edustajaksi

Aamusta iltaan tanssiminen oli odotettua parempi valmistautuminen SM-halleihin, sillä Kähärän halliennätys parani seitsemän senttiä.

Jessica Kähärä Kuva: AOP

Yleisurheilun SM-hallimestaruuskilpailut jatkuvat sunnuntaina Kuopiossa. Päivän ensimmäinen EM-raja paukkui naisten korkeushypyssä.

Vasta 17-vuotias Jessica Kähärä tarjosi yleisölle jännitysnäytelmän, kun hän ponnisti kolmannellaan EM-hallien tulosrajan 190. Tulos ylittää myös entisen 19-vuotiaiden Suomen ennätyksen 187.

Eleriin Haas oli kilpailun toinen tuloksella 186 ja Suomen ennätysnainen Linda Sandblom kolmas tuloksella 182.

– Tämä voitto ja vielä EM-hallien raja tulivat ihan yllätyksenä. Lähdin rennosti tekemään, koska en ole korkeutta hirveästi hypännyt tällä kaudella, seitsemän senttiä halliennätystään kohentanut Kähärä kertoo Yle Urheilulle.

Mikkeliläinen osallistui perjantaina vanhojen tansseihin, joten hän ei uskonut olevansa viikonloppuna parhaassa terässä.

– Aamusta iltaan tanssiminen oli tosi rankkaa jaloille. Tanssiaskeleet menivät hyvin, Kähärä kertoo.

Kähärä otti viime kesänä kaksi mitalia 17-vuotiaiden EM-kilpailuista korkeushypyssä ja kolmiloikassa. Nuorten olympialaisissa viime syksynä hän nappasi korkeuden pronssia.

Monipuolinen urheilija on hypännyt tällä kaudella myös pituushypyssä hyvän tuloksen 632, mutta ei kilpaillut vanhojen tanssien takia lauantain pituuskilpailussa.

Kolmen hyppylajin lisäksi myös 60 metrin aidat ovat kulkeneet varsin hyvin, tällä kaudella aikaan 8,42. Kähärä ei ole päälajiaan vielä valinnut, vaan kilpailee edelleen kaikissa neljässä lajissa.

Glasgow'n EM-hallikilpailut ovat Kähärän ensimmäiset arvokilpailut aikuisten tasolla. EM-hallien korkeushypyssä Suomea edustaa niin ikään 190 hypännyt Ella Junnila. 20-vuotias Junnila ei kilpaillut SM-halleissa.

EM-halleihin Kähärä ei aio asettaa tavoitetta. SM-halleissa tuli jättionnistuminen ilman sen suurempia odotuksia, joten Kähärä suhtautuu rennosti myös isojen areenojen debyyttiinsä.

– Lähden tekemään parhaani ja yritän saadan samanlaisen boostin kuin täällä, urheilija kertoo iloisena.

Lue myös:

Thureson tuplamestariksi, Murto ensimmäiseen hallikultaansa – uusia lippuja Glasgow'n koneeseen ei jaettu

Kolmiloikan SE-mies Simo Lipsanen hyppää SM-halleissa myös pituutta – Euroopan tilastokärki valmistautuu EM-kisoihin maltillisin tavoittein