Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Iivo Niskasen turhautuminen mietitytti Sami Jauhojärveä viimeisessä mittelössä ennen MM-kisoja: "Onko tehty virhearviota suksien valinnassa?

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärveä mietitytti Iivo Niskasen turhautuminen Cognen kisan jälkeen.

hiihto
Iivo Niskanen
AOP/imago sport

Iivo Niskanen taipui bravuurimatkallaan 15 kilometrin perinteisellä Italian Cognessa kakkoseksi. Niskanen hävisi Venäjän Aleksandr Bolshunoville 43,7 sekuntia. Matka oli Niskasen viimeinen ennen ensi viikolla alkavia MM-kisoja.

Bolshunov tiedettiin matkalla kovaksi nimeksi, mutta tappio otti matkan suurin suosikkia Niskasta ilmeisesti koville. Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi kiinnitti kisan jälkeen huomiota Niskasen turhautuneeseen elehdintään.

– Hän ei ole hirveän tyytyväisen näköinen mies. Iivo tuhahtelee tuolla. Monella miehellä oli tuolla ladulla valkopohjaa suksissa. Mutta Iivo oli mustapohjalla liikkeellä. Onko tehty virhearviota suksen valinnassa, Jauhojärvi mietti.

Ennen kisaa Jauhojärvi sanoi toivovansa Niskaselle huonoa MM-kenraalia, sillä historia osoittaa, että viimeisen maailmancupin kisan voittaja ei ole voittanut maailmanmestaruutta. Niskanen on 15 kilometrin perinteisen hallitseva maailmanmestari kahden vuoden takaa Lahdesta.

Tuolloinkin Niskanen hävisi viimeisen kisan ennen MM-kisoja selvästi. Niskanen oli Norjan Martin Johnsrud Sundbytä 37,1 sekuntia hitaampi Otepäässä. Lahden MM-kisoissa Niskanen voitti kuitenkin kultaa 17,9 sekunnin erolla Sundbyyn.

– En heitä kirvestä kaivoon, Jauhojärvi painotti ja sanoi, etttä tämä meni niin kuin piti.

Jauhojärvi korosti myös henkistä puolta tappiossa. 15 kilometrin perinteisen startti on tiistaina 26. helmikuuta.

– Tämä oli toisaalta helpotus, että Bolshunov otti ison voiton. Nyt hän kantaa ennakkosuosikin paineet tai tuli ainakin jakamaan niitä, Jauhojärvi toteaa.

– Korkealla voi sattua tällaista. Venäläiset ovat pitkään valmistautuneet Cognessa. Iivo tuli paikalle Lahdesta lyhyellä valmistautumisella, mutta silti kuitenkin riittävällä.

Lue lisää:

Iivo Niskanen taipui olympialaduilta tutulle kilpakumppanille – suomalaisen vauhti riitti MM-kenraalissa kakkossijaan

Sami Jauhojärvi toivoo Iivo Niskaselle huonoa MM-kenraalia: ”Pieni notkahdus ei haittaisi”

Superyllätys! Kerttu Niskanen ylsi upeaan voittoon MM-kenraalissa

Kerttu Niskanen yllättyi voitostaan Seefeldin MM-kenraalissa – katso hulvaton reaktio maalissa

Asiantuntija Jauhojärvi äimän käkenä Kerttu Niskasen voitosta: ”Kuuden parhaan joukossa, vaikka kaikki parhaat olisivat olleet paikalla”

Pärmäkoski ja Niskanen taistelevat yhdessä MM-mitaleista? Päävalmentaja Jauhojärven spekulaatiosta: ”Kristalla on suunnitelmissa hiihtää parisprintti”

Kerttu Niskanen ällistyi nousustaan maailmancup-kisan voittajaksi – takana valtavia pettymyksiä: "Olen ollut niin pahassa montussa"

Päivitetty kello 19.07. Korjattu pohjien värit toisinpäin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat