Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.

Kontiselle vuoden ensimmäinen turnausvoitto – tilapäispari Chardyn kanssa neljä tiukkaa voittoa ja pokaali kotiin

Henri Kontinen ja Jeremy Chardy voittivat Rotterdamin ATP-turnauksen nelinpelin.

tennis
Jeremy Chardy ja Henri Kontinen.
Getty Images.

Henri Kontisen vuosi tenniksen nelinpelikentillä on alkanut paljon vaikeaa viime kautta paremmin. Australian avoimissa tuli finaalipaikka John Peersin kanssa.

Nyt menestykselle tuli jatkoa, kun Kontinen voitti ranskalaisen Jeremy Chardyn kanssa Rotterdamin ATP500-turnauksen. Loppuottelussa kaatuivat hollantilainen Jean-Julien Rojer ja romanialainen Horia Tecau 7–6(7–5), 7–6(7–4).

Avauserässä Kontinen ja Chardy johtivat murrolla 5–3, mutta ranskalainen menetti syöttönsä ja erän ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan tiebreakista.

Toinen erä eteni tasaisena, ja jälleen mentiin pitkän kaavan mukaan. Toinenkin tiebreak päättyi Kontisen ja Chardyn voittoon.

Kontinen ja kaksinpelin erikoismies, kokenut Chardy pelasivat Rotterdamissa neljä tasaista ottelua, jotka kaikki kääntyvät voitoiksi. Kaikissa otteluissa finaalia lukuun ottamatta kaksikko hävisi avauserän, ja finaalissakin mentiin kahteen tiebreakiin.

Kontinen etsi sopivaa paria Rotterdamiin, kun Peers ei ollut tulossa sinne.

– Jeremyn kanssa pelaaminen ratkesi vasta viime hetkellä. Muutama päivä ennen turnausta hän vastasi myönteisesti tekstiviestiini, ja tässä nyt ollaan, Kontinen sanoi ATP:n verkkosivuilla.

Turnausvoitto oli Kontiselle 22. nelinpelin ATP-turnauksissa. Edellinen oli viime elokuulta Toronton Mastersista. Kontisen kausi jatkuu reilun viikon kuluttua Dubaissa. Silloin hän pelaa jälleen vakioparinsa Peersin kanssa.

Vähemmän nelinpeliä pelaavalle Chardylle nelinpelin ATP-turnausvoitto oli viides.

– Tämä oli hauskaa. Henri on ystäväni. Voittaminen hänen kanssaan merkitsee minulle paljon. Pelasimme todella hyvin ja hän opetti minulle paljon viikon aikana, Chardy sanoi.

Kontinen on osoittanut aiemminkin, että hän pystyy ottamaan turnausvoittoja satunnaisten parien kanssa. Syksyllä 2016 hän pelasi yksittäiset turnaukset Guillermo Garcia-Lopezin ja Dominic Inglotin kanssa. Molemmista turnauksista tuli mestaruus.

Lue myös:

Kontinen ja Chardy jo finaaliin – jokaisessa ottelussa avauserän tappion jälkeen voittoon

Kontisen ja Peersin hieno taistelu ei riittänyt Australian avoimen finaalissa – kova ranskalaispari vei voiton

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat