Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.

Mahtava veto! Esapekka Lapin toinen ralli Citroënin ratissa toi uran toiseksi parhaan sijoituksen

Citroëninsä toisena Ruotsin MM-rallin maaliin tuonut Esapekka Lappi nautti palkintopallipaikasta, mutta keltaisia laseja ei enää jatkossa nähdä.

Rallin MM-sarja
Esapekka Lappi ja Janne Ferm palkintopallilla Ruotsin MM-rallissa 2019. Toistaako kaksikko temppunsa myös Korsikalla?

Kauden avauskilpailussa Monte Carlossa pettymään joutunut Esapekka Lappi hymyili iloisena Ruotsin MM-rallin maalissa. 28-vuotias Lappi nappasi heti toisessa kilpailussaan Citroënillä palkintopallipaikan oltuaan toinen Toyotan virolaisen Ott Tänakin voittamassa osakilpailussa.

Kakkospaikka ratkesi tiukassa väännössä rallin huipentaneella Power Stagella, jolla hän otti yhden lisäpisteen sijoittumalla viidenneksi. Lappi otti alun varovaisesti, mutta lopun kiristys riitti.

– Olin liian varovainen alussa, koska luulin olosuhteiden olevan vieläkin huonommat. Sen jälkeen aloin puskea, Lappi kertasi.

Suomen MM-rallin 2017 voittanut Lappi otti viime vuonna kolme kolmossijaa Toyotalla, joten podiumpaikka Ruotsissa oli uran viides ja kaikkiaan uran toiseksi paras suoritus.

Pieksämäen ylpeys uskoi mahdollisuuksiinsa ennen kilpailua, mutta matkan varrella usko horjui. Erinomainen lauantai ja etenkin sen jälkimmäinen osuus sujui mainiosti, ja kun edellä ajaneilla oli vaikeuksia, Lapin osakkeet nousivat.

– Podium oli tavoite, ja testeistä jäi etukäteen hyvä fiilis. Uskoin, että voin taistella kolmen joukkoon, mutta perjantain jälkeen uskoa ei oikein ollut. Parempi totta kai näin.

Matkan varrella Lapilla oli tiukka paikka perjantaina, kun Citroën oli kaatua mutkassa ja Lappi selvisi tilanteesta vain onnella.

– Mulla on ollut usein huonoa tuuria, mutta nyt oli paljon hyvää tuuria. Aina voi jossitella, mutta emme me olisi Tänakille pystyneet vastaamaan kuitenkaan. Siihen kyytiin ei olisi ollut rahkeita.

Esapekka Lappi.
AOP

Meksikoon ilman paineita

MM-karavaani siirtyy seuraavaksi Meksikoon, jossa ajetaan korkeassa ilmanalassa seuraava osakilpailu kolmen viikon kuluttua. Odotukset eivät ole katossa.

– Sieltä on vielä vähemmän kokemusta kuin täältä, ja se on muutenkin vaikea ralli. Viime vuonna siellä oltiin ensimmäistä kertaa, ja johonkin ojaanhan siellä päädyttiin. Kaikki pätkät ajoimme kuitenkin läpi, ja tiedämme sitä kautta, mitä odottaa.

– Ei sieltä voittoa lähdetä hakemaan, vaan yritetään tulla järkevästi maaliin ja katsotaan, mikä sijoitus voisi irrota.

Lapin keltaiset ajolasit herättivät huomiota viikonlopun aikana, ja Yle Urheilun Riku Salminen kysyi, mikä merkitys laseilla oli kakkospaikassa.

– Emmehän me ilman niitä olisi missään, Lappi virnuili.

– Tänak taisi olla ainoa, joka ajoi ilman laseja ja hän voitti.

Lasit menevät nyt piiloon vähäksi aikaa.

– Niitä ei varmasti nähdä kuin ensi vuonna täällä korkeintaan.

Lappi on nyt MM-sarjassa viidentenä 19 pisteellään. Lapin menoa Power Stagella ja haastattelun kisan jälkeen voi katsoa klikkaamalla kuvan videota.

Lue myös:

Ott Tänak täysin ylivoimainen, Esapekka Lappi ajoi upeasti kakkoseksi – katso tästä Ruotsin MM-rallin päätöspäivän puhuttavimmat tapahtumat ja videot

Nyt on eleganttia tyyliä – Esapekka Lapin uudet ajolasit herättävät hilpeyttä: "Ideahan on se, että näyttää idiootilta"

Grönholm ei katunut MM-rallivisiittiään, ja maalissa irtosi jo veikeä hymy: "Kyllä meillä oli ihan hauskaakin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat