Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kristiina Halonen paranteli 13 vuotta vanhan Suomen ennätyksen uudelle sekuntiluvulle, Piesanen ja Kuivisto tuplakultaan

Naisten pika-aidoissa Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske tarjosivat yleisölle jännittävän maalikameraväännön.

urheilu
Sara Kuivisto
Sara Kuivisto.AOP

Kuopion SM-halleissa nähtiin sunnuntaina Suomen ennätys, kun Kristiina Halonen voitti 300 metrin aitajuoksun ajalla 40,99. Melko harvoin juostavan matkan aiempi Suomen ennätys oli Ilona Rannan vuonna 2006 juoksema 41,01.

Halonen jätti pirteällä juoksullaan Annika Hannolan hopealle (42,07) ja Eveliina Määttäsen pronssille (42,43).

Naisten korkeushypyssä Jessica Kähärä yllätti itsensäkin voittamalla kilpailun nuorten Suomen ennätystuloksella 190. 17-vuotias Kähärä tekee aikuisten arvokisadebyyttinsä Glasgow'n EM-halleissa kahden viikon päästä.

Myös seiväshypyssä oli EM-raja lähellä, kun Urho Kujanpää teki kelpo yrityksiä tulosrajasta 565. Rima ei jäänyt kannattimilleen, mutta Kujanpää voitti kilpailun tuloksella 555. Tommi Holttinen hyppäsi 545 ja Tomas Wecksten 535.

200 metrillä palkintokorokkeille nousivat samat naiset kuin lauantaina 60 metrillä. Aino Pulkkinen voitti Suomen mestaruuden ajalla 23,82. Kisoissa jo 60 ja 400 metrin mestaruudet voittanut Milja Thureson pinkoi hopealle ajalla 23,86. Anniina Kortetmaa otti viikonlopun toisen pronssinsa ajalla 24,39.

Miesten 1500 metriä lauantaina voittanut Jaakko Piesanen nousi viikonlopun toiseksi tuplamestariksi voitettuaan 3000 metriä ajalla 8.25,42.

Pian Piesasen mestaruuden jälkeen myös Sara Kuivisto otti toisen mestaruutensa, kun hän voitti 800 metriä. Paikan EM-hallien 1500 ja 800 metrille jo lunastanut Kuivisto juoksi 2.05,10 ja jätti muut taakseen yli neljän sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Jonna Juliniin.

Miesten pituushypyn voitti Roni Ollikainen halliennätyksellään 786. Kalle Salminen venytti viimeisellään 752 ja nousi hopealle. Kolmiloikkaspesialisti Simo Lipsanen oli kolmas 747 kantaneella hypyllä.

Kuulantyönnön mestaruudesta käytiin tiukka vääntö, sillä Arttu Kangas ja Timo Kööpikkä pukkasivat täsmälleen yhtä pitkän tuloksen, 19,02. Kun toiseksi parhaita tuloksia verrattiin, vei Kangas Suomen mestaruuden.

SM-hallit huipentuivat 60 metrin aitafinaaleihin. Miesten kilpailun voitti odotetusti EM-halleihin lähtevä Elmo Lakka ajalla 7,67. Kolmanneksi Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa sijoittuva aika on Lakan henkilökohtainen ennätys.

Viikonlopun yksi odotetuimmista starteista oli naisten 60 metrin aidat. Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri ylittivät maaliviivan rinta rinnan. Juoksijat joutuivat odottamaan virallisia tuloksia pitkään, ennen kuin Nooralotta Neziri palkittiin SM-kullalla.

Neziri ja Hurske juoksivat saman ajan 7,97, joka sivuaa Suomen ennätystä. Matilda Bogdanoff oli kolmas ennätyksellään 8,04.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat