Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mestarillinen tyylinäyte – Ruotsin MM-ralli oli Ott Tänakin ylivoimainen näytös: "Hänen todellista vauhtiaan ei oikeastaan edes testattu"

Virolainen Ott Tänak otti uransa ensimmäisen voiton Ruotsin MM-rallissa vakuuttavalla tavalla. Hän nappasi viikonlopusta täydet 30 pistettä.

Rallin MM-sarja
Ott Tänak voitti Ruotsin rallin 2019

Virolainen Ott Tänak jätti muut vailla mahdollisuuksia virheettömällä esityksellään Ruotsin MM-rallissa. Haastavissa olosuhteissa moni kärkikuski sortui virheisiin ja vieraili lumipenkoissa, mutta Tänak pysyi vakaalla otteellaan ojien välissä.

Voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Esapekka Lappiin oli lopulta 53,7 sekuntia. Uransa seitsemännen osakilpailuvoiton ja ensimmäisen Ruotsissa ottanut Tänak teki myös historiaa, sillä voitto oli ensimmäinen virolaisen kuljettajan saavuttama Ruotsissa.

– Uskomatonta. Ystäväni Markko (Märtin) oli kerran lähellä, mutta nyt se tuli. Sain hyvän rytmin ja ajoin vähän normaalia nopeampaa, silti ilman riskejä, Tänak sanoi Power Stagen vahvasta ajostaan.

Tänak voitti myös Power Stagen, joten hän otti viikonlopusta Tommi Mäkisen Toyota-tallille täydet 30 pistettä. Yle Urheilun asiantuntija Riku Tahko ihaili Tänakin menoa.

– Hän oli oikeastaan ainoa kymmenestä kärkikuskista, joka ei pyörähtänyt eikä joutunut tekemisiin lumipenkan kanssa. Hän ajoi ensimmäisen päivän sen mukaan, mitä piti ja tarvitsi. Hänen ei tarvinnut johtaa, mutta hänen piti saada vain tarpeeksi hyvä lähtöpaikka lauantaille.

– Lauantaiaamun ensimmäisen pätkän jälkeen oli selvää, että on vain ajan kysymys, milloin hän siirtyy johtoon. Hänellä oli vauhtireserviä paljon enemmän kuin muilla, ja hänen todellista vauhtiaan ei lopulta oikeastaan edes testattu, Tahko kertaa.

MM-sarjaa nyt 47 pisteellään johtavan Tänakin menoa Power Stagella ja voittojuhlia kisan jälkeen voi katsella oheiselta videolta kuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Mahtava veto! Esapekka Lapin toinen ralli Citroënin ratissa toi uran toiseksi parhaan sijoituksen

Ott Tänak täysin ylivoimainen, Esapekka Lappi ajoi upeasti kakkoseksi – katso tästä Ruotsin MM-rallin päätöspäivän puhuttavimmat tapahtumat ja videot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat