Suora

  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kobayashi otti ison kaulan muihin jo ensimmäisellä kierroksella ja palasi ylivoimaisena voittokantaan – Aalto paras suomalainen

Maailmancupin johtaja Ryoyu Kobayashi nappasi voiton viimeisessä maailmancupin kilpailussa ennen Seefeldin MM-kisoja.

mäkihyppy
Ryoyu Kobayashi
Ryoyu KobayashiAOP/imago sport

Japanin Ryoyu Kobayashi palasi voittokantaan Willingenin HS145-mäessä kolmen kilpailun jälkeen.

Maailmancupin kärkimies Kobayashi oli vankassa johdossa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kobayashi venytti avauskierroksen pisimmän hypyn, 146 metriä. Tuolla hypyllä hän keräsi 128,3 pistettä, eli 9,5 pistettä enemmän kuin toisena ollut Puolan Piotr Zyla.

Toisella kierroksella Kobayashille riitti rutiinisuorituksella tullut 144-metrinen.

Kobayashi voitti edellisen kerran Oberstdorfin lentomäessä helmikuun alussa. Tämän jälkeen hän on sijoittunut henkilökohtaisissa kisoissa yhdeksänneksi, toiseksi ja kolmanneksi. Nyt japanilainen kipusi jälleen korkeimmalle palkintokorokkeelle, yhdettätoista kertaa tällä kaudella.

Kobayashin takana kilpailu oli saksalaisten ja puolalaisten juhlaa.

Toisen kierroksen 141,5-metrisellä hypyllään Saksan Markus Eisenbichler nousi kahdeksannelta sijalta toiseksi. Eisenbichler jäi Kobayashista 21,6 pistettä. Zyla taipui kolmanneksi, 2,8 pisteen päähän saksalaisesta.

Kärkikymmenikkoon mahtui kolme saksalaista ja kolme puolalaista.

Antti Aalto oli tuttuun tyyliin paras suomalainen mäkikilpailussa. Aalto oli 25:s. Hän jäi vain 0,2 pistettä pykälää paremmin sijoittuneesta Roman Koudelkasta.

Aalto oli ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 24. sijalla. Suomalainen hyppäsi 131,5 metriä ensimmäisellään ja keräsi 98,4 pistettä.

Aallon kanssa samaa sijaa jakoi juuri Tshekin Koudelka, joka venytti täsmälleen samoille metreille.

Toisella kierroksella Aalto liiti 135 metriin. Koudelkan hyppy jäi puoli metriä lyhyemmäksi, mutta hän keräsi paremmat pisteet tuomaristolta.

Eetu Nousiaisen ja Andreas Alamommon vaikeudet jatkuivat Willingenissä. Kumpikaan heistä ei selviytynyt toiselle kierrokselle.

Nousiainen jäi 44. sijalle 108,5-metrisellä hypyllään. Nousiainen keräsi 67,2 pistettä.

Alamommo oli toistamiseen ensimmäisen kierroksen viimeinen 101 metriä kantaneella hypyllään, josta hän sai 50,7 pistettä.

Mäkihypyssä kilpaillaan seuraavaksi Seefeldin MM-kilpailuissa. Ensimmäinen kilpailupäivä on ensi lauantaina, kun miehet hyppäävät HS130-mäestä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Henri Kavilo hyppäsi Suomen mestariksi – Nykäsen muistokisa keskeytettiin pahan kaatumisen jälkeen

Tommi Nikunen ei tekisi mäkihypyn MM-valinnoista sukupuolikysymystä: ”Onko miestenkään joukkueen valinta välttämätön?”

Suomi ei lähetä Seefeldin MM-kisojen uutuuslajiin joukkuetta – asiantuntija ihmettelee, miksi naisille ei annettu mahdollisuutta: ”Joku tässä mättää pahasti”

Saksalaishyppääjä hätyytteli hirmuleiskautuksellaan Janne Ahosen huimaa mäkiennätystä – "Tällaista tilannetta ei pitäisi pystyä olemaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat