1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Maalikamerakuvan piinaavaa odottelua ja karmeaa sekoilua – aitakuningattaren kruunu Nooralotta Nezirille yhden tuhannesosan erolla

Suomen ennätystä sivunneet Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske kävivät tiukan kamppailun 60 metrin aitojen Suomen mestaruudesta.

Nooralotta Neziri Kuva: AOP

Reetta Hurskeen ja Nooralotta Nezirin välisestä kilpailusta 60 metrin aitajuoksussa povattiin tasaista. Tasaisen kilpailun naiset yleisölle tarjosivatkin, sillä molemmat juoksivat Suomen ennätystä sivuavan ajan 7,97.

Voittajaa oli silmämääräisesti mahdotonta päättää, joten maalikamerakuvat jäivät kenttätuomariston analysoitaviksi. Juoksijat odottivat kilpailun jälkeen keskikentällä kärsimättöminä tuloksia.

– Kerran hävisin kahdella tuhannesosalla. Jos se nyt on sen verran, niin päähän ottaa. Hurske sanoi tuloksia odottaessa.

– Miten tässä voi kestää näin kauan, Neziri totesi.

Noin kymmenen minuutin kuluttua Hurskeen nimi nousi tulostaululla ykköseksi. Onnittelijat kerääntyivät Hurskeen ympärille. Pian Kuopion hallin kenttäkuuluttaja ilmoitti Nezirin voittajaksi yhden tuhannesosan turvin.

Sekä Hurskeen että Nezirin ilmeet olivat epäuskoiset. Reetta Hurskeen valmentaja Marjukka Suihko riensi lohduttamaan pettynyttä suojattiaan. Kisajärjestäjän haastattelussa voiton selvittyä Neziri kertoi olevansa sanaton, eikä juuri hehkuttanut voittoaan.

Hurske teki protestin, mutta se hylättiin.

Neziri on edellisen kerran alittanut kahdeksan sekuntia neljä vuotta sitten. Reetta Hurske on parannellut kauden mittaan ennätystään hiljattain aikaan 7,98 ja nyt 7,97.

– On ristiriitaiset fiilikset, koska olihan tuo urheilijoillekin ilkeä tilanne. Olen tyytyväinen aikaan. Oli todella tärkeää saada itselleni luottoa siihen, että asiat ovat menneet eteenpäin, Neziri kertoo.

Pronssille yltänyt Matilda Bogdanoff juoksi ennätyksensä 8,04. Koko SM-kisojen mitalikolmikko kilpailee EM-halleissa Glasgow'ssa kahden viikon kuluttua.

Neziri ja Hurske jakavat tuloksellaan Euroopan tilaston neljännen tilan. Bogdanoffin aika sijoittuu tilaston jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finni pitää mahdollisena sitä, että kolme suomalaisnaista nähdään Glasgow'ssa pika-aitojen finaalissa. Kahdeksan sekunnin tietämille osuva aika riittänee finaaliin.

– Ollaan ihan niillä havinoilla, jotka riittävät finaaliin. Meillä on todella kova kolmikko lähdössä kisoihin, Finni sanoo.

18.32 Juttua täydennetty Nezirin ja Finnin kommenteilla.

Lue myös:

17-vuotias Jessica Kähärä ponnisti vanhojen tansseista Glasgow'n EM-korkeushypyn edustajaksi

Thureson tuplamestariksi, Murto ensimmäiseen hallikultaansa – uusia lippuja Glasgow'n koneeseen ei jaettu