Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lapin nousu kakkoseksi, loskaiset sorarännit ja tähdet lumipenkoissa – katso parhaat palat Ruotsin MM-rallista

Yle Urheilu listaa sunnuntaina päättyneen Ruotsin MM-rallin kohokohdat.

Rallin MM-sarja
Esapekka Lappi.

1. Ott Tänakin murskaava ylivoima

Toyotan virolaiskuljettaja teki Värmlannin teillä selvää jälkeä, ja hän ajoi virheettömän kilpailun. Kun muut nuolivat lumihankia ja jäivät penkkoihin jumiin, 30-vuotias Tänak kruisaili kivinen ilme kasvoillaan pätkältä toiselle. Kaiken kruunasi Power Stagen voitto 3,5 sekunnin erolla Thierry Neuvilleen, ja Tommi Mäkinen voi olla suojattiinsa todella tyytyväinen. 30 pistettä ja kärkipaikka MM-sarjassa kahden osakilpailun jälkeen.

Ott Tänak voitti Ruotsin rallin 2019

2. Esapekka Lapin upea nousu kakkoseksi

Monte Carlossa vaikeuksissa avausrallissaan uudessa tallissa ollut Lappi valitteli tahmeutta kisan avauspätkillä, mutta etenkin lauantaina vauhti löytyi. Sunnuntaina pää kesti erinomaisesti taistelussa Neuvillen ja Andreas Mikkelsenin kanssa, ja kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin lyöminen heti toisessa rallissa on suoritus, josta voi olla ylpeä – vaikka Ogier ulos ajoikin.

Esapekka Lappi ja Janne Ferm palkintopallilla Ruotsin MM-rallissa 2019. Toistaako kaksikko temppunsa myös Korsikalla?

3. Sunisen nousu ja tuho

Teemu Suninen näytti perjantain aikana, millainen vauhtireservi Fordista löytyy ja 25-vuotias suomalainen peräti johti koko kilpailua perjantaina yötauolla ajettuaan päivän aikana kaksi pohja-aikaa. Rajoilla ajaminen kuitenkin kostautui lauantaina, ja mies lipsahti monien muiden tavoin lumipenkkaan.

Vargåsenin erikoiskokeella tapahtui toinen lipsahdus, ja turvakaari hajosi. Sunnuntaina hän pääsi mukaan yrittämään lisäpisteitä, mutta se jäi haaveeksi. Paljon arvokasta oppia ja kokemusta mukaan tuleviin kilpailuihin.

Teemu Suninen.

4. Tähdet lumipenkoissa

Olosuhteet olivat läpi viikonlopun haasteelliset, ja kun päivällä oli plusasteita, jään alta paljastui loskainen soraura. Virheisiin sortuivat niin Neuville, Ogier, Lappi kuin Jari-Matti Latvalakin. Toisaalta piti säästää nastoja, toisaalta taas painaa täysillä. Kuljettajat tuskailivat olosuhteita jatkuvasti, ja ajamisen ilo loisti poissaolollaan.

Teemu Suninen Ruotsin rallissa 2019.
Sebastien Ogier.

5. Grönholmin värikäs paluupiipahdus MM-sarjaan

Ruotsin rallin etukäteen ehkä odotetuin tapahtuma oli kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin paluu yhden kilpailun ajaksi MM-sarjaan. Torstaina Grönholm ja Sebastien Loeb kohtasivat avauserikoiskokeella, ja Inkoon mies oli etevämpi. Perjantaina "Bosse" nuohosi lumipenkkoja ja kisa jäi kesken neljännellä erikoiskokeella.

Lauantaina ja sunnuntaina nähtiin kuitenkin hieman iloisempi Grönholm, ja lopulta matkalla oli paljon hauskojakin hetkiä. Kun WRC:n lähetyksen haastattelija kysyi mahdollisista suunnitelmista ajaa myös Jyväskylässä kesällä, vastaus oli naurun saattelemana paljonpuhuva.

– Forget it!

Marcus Grönholm.
Marcus Grönholm.
Marcus Grönholm.

Kaikki Ylen ralliklipit ja -lähetykset löydät Yle Areenasta.

Lue myös:

Ott Tänak täysin ylivoimainen, Esapekka Lappi ajoi upeasti kakkoseksi – katso tästä Ruotsin MM-rallin päätöspäivän puhuttavimmat tapahtumat ja videot

Ott Tänak täysin omaa luokkaansa, Lappi nousi komeasti jakamaan kakkospaikkaa – katso tästä Ruotsin MM-rallin puhuttavimmat tapahtumat ja videot Teemu Suninen johtaa Ruotsin MM-rallia perjantain jälkeen – katso tästä värikkään rallipäivän puhuttavimmat tapahtumat ja videot

Lappi loisti, Suninen väläytteli ja Latvala petti – katso asiantuntijan arviot suomalaissuorituksista Ruotsin MM-rallissa

Mestarillinen tyylinäyte – Ruotsin MM-ralli oli Ott Tänakin ylivoimainen näytös: "Hänen todellista vauhtiaan ei oikeastaan edes testattu"

Grönholm ei katunut MM-rallivisiittiään, ja maalissa irtosi jo veikeä hymy: "Kyllä meillä oli ihan hauskaakin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat