Suora

  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

"Ei kympin tulos, mutta ei täysi floppikaan" — Kalle Palander olisi toivonut kovempaa jälkeä suomalaislaskijoilta Åren MM-kisoissa

Suomalaislaskijoilta ei nähty venymistä Åren MM-kisoissa.

alppihiihto
Andreas Romar
EPA

Alppihiihdon MM-kisat päättyivät sunnuntaina Åressa. Suomalaisilta ei paljoa odotettu, mutta Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander olisi silti toivonut jonkinlaista venymistä. Sitä ei nähty.

Suomalaislaskijat eivät lähteneet Åreen mitalien kiilto silmissä, mutta vaikka odotukset eivät olleetkaan korkealla, Palander kuvailee kisojen antia pettymykseksi suomalaisnäkökulmasta.

– Kyllähän tietenkin paljon parempaa menestystä olisi toivonut, se on ihan selvä asia. Ei missään nimessä ollut kympin tulos, mutta ei ihan täysi floppikaan, Palander kertaa.

Samu Torstilla oli eväät hienoon suoritukseen suurpujottelussa mutta toisen kierroksen virhe pudotti Torstin sijalle 25. Maailmancupissa hienosti laskenut Nella Korpio oli ensimmäisissä MM-kisoissaan 31:n naisten pujottelussa.

– Samu teki sen mitä pitikin ensimmäisellä laskulla, sitten pieni virhe toisella ja se oli siinä taputeltu. Nella olisi voinut pikkaisen venyä. Olin odottanut sellaista jäätävän hienoa venymistä. Eihän täällä ollut kukaan sellainen joka olisi ylisuorittanut missään nimessä. Kaikki vähän alisuorittivat.

Andreas Romarin 20:s sija alppiyhdistetyssä oli kisojen paras suomalaissijoitus, mutta syöksyssä ja supersuurpujottelussa Romar oli vaisu.

Seuraavat MM-kisat käydään kahden vuoden kuluttua Cortina d’Ampezzossa Italiassa. Sieltä Palander odottaa jo jonkinlaista menestystä.

– Uskon että naisten puolella voidaan taistella kymmenen parhaan joukkoon sijoittumisesta. Åren kisat tulivat pikkaisen liian aikaisin, tämä oli vielä aika opintokeikka. Miesten puolella pujottelu näyttää erittäin haasteelliselta. Suurpujottelussa on vähän valoa tunnelin päässä. Vauhtilajien puolella en usko että nähdään suomalaisnaisia. Ja mitä tekee Andreas Romar, jatkaako sinne asti? Uskoisin että jatkaa, Palander veikkailee.

Svindalin ja Vonnin kisat

Åren MM-kisat tullaan Palanderin mukaan muistamaan Lindsey Vonnin ja Aksel Lund Svindalin hienoista jäähyväisistä. Norjalaissuuruus Svindal syöksyi viimeisissä MM-kisoissaan hopealle ja Vonn nappasi puolestaan pronssia naisten syöksyssä.

– Svindalin ja Vonnin setti oli kyllä todella kova. Nämä kisat muistetaan heistä, heidän lopettamiset olivat aika mahtavat.

Palander osaa myös arvostaa Kjetil Jansrudin syöksyvoittoa. Norjalaisen alkukauden kunto ei paljoa lupaillut mutta Åressa hän juhli kuitenkin kultaa, ja vielä murtuneella kädellä.

– Jansrud oli ihan mieletön, se oli kyllä kovan luokan tulos. Hän on laskenut niin huonosti ja ei ole kulkenut ollenkaan. Pystyi kuitenkin venymään todella hyvin.

Yhdysvaltojen Mikaela Shiffrin on hallinnut maailmancupia mielin määrin mutta tyytyi MM-kisoissa kolmeen starttiin. Pujottelussa ja supersuurpujottelussa Shiffrin otti omansa mutta suurpujottelussa hänet jätettiin pronssille.

– Se oli ehkä pieni pettymys että Shiffrin ei lähtenyt taistelemaan kaikista mitaleista, mikä ehkä kuitenkin oli ihan fiksu ratkaisu. Shiffrinin neljäs maailmanmestaruus putkeen pujottelussa oli ehkä se hienoin juttu, sitä ei kukaan ole koskaan aikaisemmin tehnyt.

Janne Karinkanta

Lue myös:

Itävallalle kolmoisvoitto MM-alppihiihdon huipentaneessa pujottelussa – Henttinen 30:s

Suomalaisille suuri pettymys MM-pujottelussa – kaksi kolmesta laski ulos

Norjan Henrik Kristoffersen nousi MM-kultaan Åren suurpujottelussa – Torsti 25:s

Nella Korpio saattaa pettyä MM-kisoissa, vaikka tulos olisikin hyvä – muistuttaa lajin supertähden käytöksestä

Andreas Romar pettyi kisajärjestäjiin: ranskalaisvalmentajan merkkaama rata antoi suomalaisen mielestä edun pujotteluspesialisteille – "Ihan taktinen veto"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat