Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Ruotsissa ylistetään Iivo Niskasen kaatajan hurjaa hiihtoa: ”Se oli täysin mielipuolista”

SVT:n asiantuntija Anders Blomquist sanoo, että muilla riittää pureksittavaa ennen MM-kisoja Aleksandr Bolshunovin huippukunnon takia.

hiihto
Aleksandr Bolshunov
Aleksandr BolshunovAOP/imago sport

Venäjän Aleksandr Bolshunov voitti sunnuntaina Cognessa 15 kilometrin perinteisen kisan ylivoimaisesti. Kisassa toiseksi tullut Iivo Niskanen jäi 43,7 sekuntia.

Matkan hallitseva maailmanmestari Niskanen oli vielä 7,2 kilometrin kohdalla 9,8 sekuntia perässä, mutta sen jälkeen kyyti oli kylmää väliajoissa.

Ruotsissa Bolshunovin kuntoa ylistettiin ensi viikolla alkavien MM-kisojen kynnyksellä.

– Bolshunovin raju startti on myrskyvaroitus kaikille muille hiihtäjille ennen MM-kisoja. Heillä riittää pureksittavaa, SVT:n asiantuntija Anders Blomquist sanoo (siirryt toiseen palveluun).

– Bolshunov vakuutti. Tämän päivän hiihto oli nopeinta, mitä kukaan voi hiihtää maailmassa. Se oli täysin mielipuolista.

Cognen kisoista puuttui moni maailman kirkkaimmista tähdistä. Esimerkiksi Norjalla tai Ruotsilla ei ollut mukana parhaita hiihtäjiään. Mutta venäläiset olivat kisassa mukana vahvana rintamana. Aleksandr Bessmertnih oli kolmas, Ilja Poroshkin viides ja Jevgeni Belov kuudes.

– Venäjältä oli vahva panostus. He ovat leireilleet ja valmistautuneet jo korkealla. He paransivat runsaasti ennen MM-kisoja, Blomquist korostaa.

Ruotsin miesten vaisuus on puhuttanut kauden läpi. Nuorten joukkueen esitys ei muuttanut tilannetta. 39. sijalle hiihtänyt Simon Lageson oli paras ruotsalainen.

– Tiedämme, että meillä on ylipäätänsä paljon haasteita miesten puolella. Lageson hiihti hyvin, Blomquist sanoi.

Miesten 15 kilometriä perinteisellä tavalla hiihdetään keskiviikkona 27. helmikuuta.

Lue lisää:

Iivo Niskaselle jäi kysymysmerkkejä isosta tappiosta MM-kisojen kynnyksellä: ”Voihan se olla, että mies ei ole kunnossa”

Iivo Niskanen taipui olympialaduilta tutulle kilpakumppanille – suomalaisen vauhti riitti MM-kenraalissa kakkossijaan

Iivo Niskasen turhautuminen mietitytti Sami Jauhojärveä viimeisessä mittelössä ennen MM-kisoja: "Onko tehty virhearviota suksien valinnassa?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat